Læsetid: 5 min.

Ny bog fortæller om sårbare unge uden uddannelse og job. Her er de fem vigtigste pointer

Omkring syv procent af unge mellem 18 og 29 år har ingen uddannelse eller job. Ny bog fortæller gennem forskning historien om de udsatte unge. Selv om det er nøgternt formidlet fakta, er det sine steder hjerteskærende læsning
26. oktober 2019

Hvem er de unge, som ikke får fodfæste? I livet, i uddannelsessystemet og senere på arbejdsmarkedet? Et af velfærdssamfundets mål er at skabe lige muligheder, men gennem hele 1900-tallet og frem til i dag har der været en mindre gruppe unge, som begynder voksenlivet uden en uddannelse eller et job.

Gennem fire år har Rockwool Fonden arbejdet med at øge viden om de udsatte unge, og fondens forskningsenhed har netop udgivet bogen Hvad vi ved om udsatte unge – Individuelle og strukturelle forhold bag udsathed.

Det er en såkaldt toer. For et par år siden skrev de fire forfattere om samme gruppe, men med fokus på historik, omfang og årsager. Denne gang ser de på, hvordan forhold i familien, eksempelvis forældres arbejdsløshed eller psykiske sygdom har betydning for at blive udsat som ung. Og hvordan samfundsmæssige forhold spiller ind – for eksempel økonomiske konjunkturer, overførselsindkomster og timetal i skolen.

Bogen henvender sig til socialarbejdere, studerende og ikke mindst politikerne. Man kunne også tilføje journalister – for udgivelsen leverer vigtig viden i letforståelig form. Her er de fem vigtigste pointer. 

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Fødevarestyrelsen Mørkhøj
  • Christian Mondrup
  • Eva Schwanenflügel
Fødevarestyrelsen Mørkhøj, Christian Mondrup og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mogens Sommer Madsen

Tak for fin omtale af bogen - disse unge er nok ramt af en masse negative livsvilkår - men de er fantastisk hårdføre og håbefulde, når blot de får de rette betingelser og forståelse. Brande Højskole har holdt højskole for disse unge siden 1993. Her får de en skole, der matcher deres behov og ønsker. Og SÅ sker der noget!