Læsetid: 3 min.

Et slapt livtag med den flydende modernitet

I sin uigenkaldeligt sidste bog samtaler den polsk-engelske sociolog Zygmunt Bauman med journalisten Thomas Leoncini om de generationer, der kun har kendt moderniteten i dens flydende form. Punktummet for sociologens store forfatterskab fremstår dog noget … flydende
I ’Born Liquid’ er Bauman, der døde i 2017, i dialog med den 60 år yngre journalist Thomas Leoncini.

I ’Born Liquid’ er Bauman, der døde i 2017, i dialog med den 60 år yngre journalist Thomas Leoncini.

Jan Grarup

12. oktober 2019

At dømme ud fra de utallige nekrologer, der blev skrevet efter Baumans død i 2017, er der ingen tvivl om, at Holocaust og modernitet (1989) i dag står tilbage som den imponerende produktive sociologs absolut største bidrag til den moderne sociologi.

Værket, som præsenterer en knivskarp og stærkt foruroligende modernitetskritik i sin understregning af kontinuiteten mellem det moderne samfunds gennemrationalisering og realiseringen af Holocaust, gjorde ham ikke bare verdensberømt. Det blev også afgørende for, at modernitetsbegrebet forblev den kalejdoskopiske prisme, han betragtede verden igennem.

Zygmunt Bauman & Thomas Leoncini. ’Born Liquid’.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
Olaf Tehrani anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu