Læsetid: 6 min.

Tor Nørretranders: Samfundsglæde er vejen ud af tidens kriser

Nørretranders’ nye bog er et retorisk og filosofisk debatbogsmanifest, der sparker os kærligt i røven og vil løse tidens kriser ved at genskabe fremskridtstroen, optimismen og stærke fællesskaber. Bogen er på en gang tiltrængt, tankevækkende og noget hurtig på aftrækkeren
Tor Nørretranders hovedtese er, at vi som samfundsborgere skal ændre vores mentale indstilling og samfundssyn. Vi skal blive opmærksomme på alt det værdifulde, der faktisk er og virker i vores samfund.

Tor Nørretranders hovedtese er, at vi som samfundsborgere skal ændre vores mentale indstilling og samfundssyn. Vi skal blive opmærksomme på alt det værdifulde, der faktisk er og virker i vores samfund.

5. oktober 2019

Tidens kriser er i den grad blevet tidens store samtaleemne. Klimakrisen. Ulighedskrisen. Meningskrisen. Demokratikrisen. I begyndelsen af det 21. århundrede former den store fælles samtale sig for fuld udblæsning om kriserne.

I 00’erne og 10’erne blev kunsten således igen alvorlig, politisk og problemdebatterende, og vil man sælge faglitterære bøger internationalt og i hundredtusindtal og være intellektuel superstjerne i det nye årtusind, skal man afdække en krise og helst komme med et svar på en vej ud af den. Tænk på Thomas Piketty, Francis Fukuyama, Shoshana Zuboff eller Stéphane Hessel. Eller på vores egen Svend Brinkmann.

Tor Nørretranders: ’Samfundsglæde – sammen kan vi selv’. 128 sider. 199 kroner. People’sPress.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu