Læsetid: 6 min.

Virus er altid et skridt foran mennesket

Det er ikke et spørgsmål, om verden igen vil blive ramt af en pandemisk virus – spørgsmålet er udelukkende, hvornår det sker. Ny bog gennemgår vores viden om virus, og hvad mennesket har gjort og kan gøre i fremtiden for at afdæmpe de værste konsekvenser
Den spanske syge kostede 100 millioner døde, svarende til fem procent af Jordens befolkning – flere end ofrene for de to verdenskrige i århundredet.

Den spanske syge kostede 100 millioner døde, svarende til fem procent af Jordens befolkning – flere end ofrene for de to verdenskrige i århundredet.

Holger Damgaard

5. oktober 2019

I 1970 hærgede Bhola-cyklonen Bangladesh og efterlod efter blot 36 timers rasen et dødstal på omkring 500.000. I december 2004 ramte en tsunami otte asiatiske kyster og efterlod 250.000 døde bag sig. Seks år senere ramtes Haiti af et frygtindgydende jordskælv med 316.000 omkomne til følge.

Naturen er uforudsigelig og ubarmhjertig og står bag nogle af de største og mest iøjnefaldende katastrofer i verdenshistorien. Men de af naturens rædsler vi bør frygte allermest er til at overse. Ofte er de blot en milliontedel af en millimeter i størrelse. ’Det er bare en virus,’ hører vi ofte lægen sige. Og ja, heldigvis er det ofte ’bare’ en virus.

Anders Fomsgaard: Det er bare en virus. 296 sider. 299,95 kr. Gyldendal.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Fødevarestyrelsen Mørkhøj
  • David Zennaro
Eva Schwanenflügel, Fødevarestyrelsen Mørkhøj og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu