Læsetid: 3 min.

Økonom afliver veloplagt løgne og myter om det tyske ’Wirtschaftswunder’

Tysklands sociale markedsøkonomi er ikke en skid social, euroen er stabil, og den tyske genforening har ikke kostet en rød reje, mener økonomen Ulrike Herrmann. I sin bog gør hun op med neoliberale røverhistorier om Europas økonomiske motor – og med kultfiguren Ludwig Erhard
30. november 2019

»Åh, bedstefar, fortæl om de gode gamle dage.«

Sådan lyder en ondsindet og uddøende tysk joke, der ikke engang behøver at blive fortalt færdig. I årtier har alle nemlig godt vidst, at i de gode gamle dage var bedstefar i Hitlerjugend, i Værnemagten, måske i Stalingrad.

Nu har den altid velskrivende tyske økonom, historiker og skribent ved den venstreorienterede avis TAZ Ulrike Herrmann taget denne tråd op med en mytedræberbog om tysk økonomi siden Anden Verdenskrig: Deutschland, ein Wirtschaftsmärchen (Tyskland – Et økonomisk eventyr) – et ikke så dumt ordspil på Heinrich Heines Deutschland, ein Wintermärchen.

Ulrike Herrmann: ’Deutschland, ein Wirtschaftsmärchen’. 320 sider. 24 euro. Westend Verlag.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben K L Jensen
  • Stig Bøg
Torben K L Jensen og Stig Bøg anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu