Læsetid: 6 min.

Vidste du, at der i din hovedbund går bittesmå mider rundt og græsser?

Videnskabsformidleren Bill Brysons bog om menneskekroppen er forbilledlig formidling, men mangler lidt en gennemgående historie
Bill Bryson er britisk-amerikansk journalist og står også bag bestselleren ’En kort historie om næsten alt’. Han er kendt verden over som en dygtig populærvidenskabelig formidler, der formår at fange de gode og fængende historier i selv det mest komplekse videnskabsstof og omsætte det til letforståelige og nærværende fortællinger.

Bill Bryson er britisk-amerikansk journalist og står også bag bestselleren ’En kort historie om næsten alt’. Han er kendt verden over som en dygtig populærvidenskabelig formidler, der formår at fange de gode og fængende historier i selv det mest komplekse videnskabsstof og omsætte det til letforståelige og nærværende fortællinger.

Rii Schroer/Ritzau Scanpix

4. januar 2020

Vidste du, at der i din hovedbund går bittesmå mider rundt og græsser? De går under navnet Demodex follicularum og er heldigvis harmløse og usynlige for øjet. Men de er hos os alle døgnet rundt. De gnasker så at sige løs af dine hudceller i hovedbunden, som var det cornflakes.

Miderne er bestemt ikke de eneste levende væsener, der bebor vores krop. De findes i hobetal, omkring 40 billioner levende organismer på hver enkelt menneskekrop, og de kan opdeles i næsten 40.000 forskellige arter.

Bill Bryson: ’Kroppen’.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Maj-Britt Kent Hansen
Eva Schwanenflügel og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu