Læsetid: 6 min.

Lars-Henrik Schmidts potentielt originale bog er smækfyldt med fejl

Idéhistoriker Lars-Henrik Schmidt har skrevet et digert værk: Det sociales ABC. Principper i socialanalytisk samtidsdiagnostik. Det indeholder tilløb til originale samtidskritiske tanker; men det burde ikke have været udgivet i sin nuværende form. Med andre ord: en ren ’ommer’
Forlaget U Press har fejlet totalt, da der hverken er blevet læst grundig korrektur eller arbejdet intenst med manuskriptet, skriver Steen Nepper Larsen i anmeldelsen af idéhistoriker Lars-Henrik Schmidts nye bog: 'Det sociales ABC. Principper i socialanalytisk samtidsdiagnostik'. 

Forlaget U Press har fejlet totalt, da der hverken er blevet læst grundig korrektur eller arbejdet intenst med manuskriptet, skriver Steen Nepper Larsen i anmeldelsen af idéhistoriker Lars-Henrik Schmidts nye bog: 'Det sociales ABC. Principper i socialanalytisk samtidsdiagnostik'. 

Niels Ahlmann Olesen

25. januar 2020

Siden 1980 har jeg læst stort set alt, hvad idéhistorikeren Lars-Henrik Schmidt har udgivet. Omgangen med hans værker og særegne socialanalytiske tankeform har været med til at forme min måde at tænke og opfatte verden på. Når det indimellem blev en kende for åndløst og kedeligt at gå på RUC og KU, var vi mange, der holdt af at indånde frisk luft fra Institut for Idehistorie.

Spændte ventede vi på nyt fra de gule mursten på Aarhus Universitet. Mange år senere byder Schmidt, der i dag er filosofiprofessor og fra 1999-2007 var rektor for Danmarks Pædagogiske Universitet (DPU i Emdrup), på en diger sag på 22 kapitler spredt ud over mere end 400 sider med titlen: Det sociales ABC. Principper i socialanalytisk samtidsdiagnostik.

Sjusk og uforståelighed

Lad det være sagt med det samme. Denne bog burde aldrig nogensinde have set dagens lys i den nuværende form. Forlaget U Press har fejlet totalt, da der hverken er blevet læst grundig korrektur eller arbejdet intenst med manuskriptet.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Det lyder helt forfærdeligt.

Hvordan går det tiĺ, at man indleverer et manuskript med så mange fejl, og at forlaget, der er bemandet med lutter ph.d-redaktører antager det? Ganske uden at gennemgå det, må man tro.

Fotoforsiden af bogen skriger dertil til himlen. Hvilket signal er det lige, at man vil sende?

Men jeg får så den tanke, at forfatteren selv er en del af forlaget.

Eva Schwanenflügel og Christian Wolsing anbefalede denne kommentar