Læsetid: 6 min.

Transteoriens anden bølge: Det er ikke bare queer-millenials mod transfobiske boomer-lebber

Andenbølge-transteorien har meldt sin ankomst i form af den amerikanske provocatrice Andrea Long Chu, hvis nye bog er lige dele nonchalant kulturkritik og refleksioner over hendes egen kønstransition og tager udgangspunkt i forfatterens utidssvarende crush på kvinden, der skød Andy Warhol
18. januar 2020

»Everyone is female and everyone hates it.« Denne provokerende punchline udgør startskuddet i Andrea Long Chus dundervækkende essay, Females, der har indbragt forfatteren stående bifald såvel som beskyldninger om misogyni og at opfylde forventningerne til populærkulturens idealforestilling om den ulykkelige transperson.

Chu er ph.d.-studerende i komparativ litteratur ved New York University og er lynhurtigt blevet et kendt navn på den amerikanske intellektuelle scene, efter at hun har skrevet en række veloplagte og stærkt polemiske tekster om (trans)kønnethed, feminisme og seksualitet.

Blandt andet om hvordan hun – stik imod det efterhånden etablerede vokabular – ikke vil tale om, at der er et sandt, indre køn, der kan gives plads gennem en såkaldt ’kønsbekræftende’ operation, men selv insisterer på at have skiftet køn, og der altså var et før, hvor hun var en mand, og et efter hvor hun var kvinde.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Fødevarestyrelsen Mørkhøj
  • Steffen Gliese
  • David Zennaro
Fødevarestyrelsen Mørkhøj, Steffen Gliese og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu