Læsetid: 3 min.

Læst udefra: Den marxistiske feminisme er tilbage

Hvis vi vil forstå undertrykkelsen af kvinder i det moderne samfund og dens sammenhæng med andre former for undertrykkelse, må vi ifølge ny bog først og fremmest se på, hvordan den kapitalistiske økonomi organiserer arbejdet
14. marts 2020

Efter et par årtiers overvintring i akademiske og aktivistiske afkroge er den marxistiske feminisme tilbage for fuld kraft, denne gang under navnet ’social reproduktionsfeminisme’. Det er der flere grunde til.

For det første er der generelt en stigende interesse for en opdateret marxistisk samfundskritik, der kan forklare og adressere det langstrakte kapitalistiske sammenbrud, vi befinder os i.

For det andet har feministiske bevægelser lykkedes med at skabe en situation, hvor medlemmer af den politiske og økonomiske elite i stigende grad fremstiller sig selv som feminister, hvilket øger behovet for at trække linjerne op og insistere på, at feminisme ikke handler om at garantere, at undertrykte og udbyttede kvinder bliver undertrykt og udbyttet af andre kvinder.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bent Gregersen
  • Palle Yndal-Olsen
  • Eva Schwanenflügel
Bent Gregersen, Palle Yndal-Olsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu