Læsetid: 4 min.

Virkeligheden former sig let efter vores egne sympatier

Tysk antologi sætter fokus på fake news og alternative fakta hen over traditionelle faggrænser. Intentionen er fin, men de enkelte tekster burde tale mere med hinanden
USA’s præsident Donald Trump på vej til et pressemøde om coronavirussen – som han til at starte med afviste som fake news. En ny tysk antologi belyser fra en række forskellige fagfelter to spørgsmål, der hører til de mest centrale i debatten om fake news: Hvordan vores erkendelse af virkeligheden er stykket sammen og er påvirket af vores egne sympatier, og hvad dette betyder for vores væren i den.

USA’s præsident Donald Trump på vej til et pressemøde om coronavirussen – som han til at starte med afviste som fake news. En ny tysk antologi belyser fra en række forskellige fagfelter to spørgsmål, der hører til de mest centrale i debatten om fake news: Hvordan vores erkendelse af virkeligheden er stykket sammen og er påvirket af vores egne sympatier, og hvad dette betyder for vores væren i den.

Tom Brenner

18. april 2020

Hører man til dem, som går op i, hvordan virkeligheden bliver udlagt i vores fælles offentlighed, kan man kun hilse projektet fra de tyske universitetsfolk i Niedersachsen velkommen.

På universitetet i Vechta satte man sig for at blive klogere på fake news og alternative fakta og inviterede derfor en række kloge hoveder fra vidt forskellige discipliner til at reflektere over sagerne. Først til en forelæsningsrække og siden i en antologi, der nu foreligger under titlen Alternative Fakten, Fake News und Verwandtes (Alternative fakta, fake news og lignende).

Wilfried Kürschner (red.): Alternative Fakten, Fake News und Verwandtes. 224 sider. 34,90 euro. LIT Verlag.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu