Anmeldelse
Læsetid: 8 min.

Michael Jordan er et vidunderligt, genialt røvhul i ny Netflixserie

En ny superdokumentar fortæller den helt og aldeles dragende historie om Michael Jordan og 1990’ernes Chicago Bulls. Du sidder tilbage og tænker, at Jordan er henrivende til basket, men stadig lidt af et røvhul, og at de to ting nok hænger sammen
Michael Jordan har selv været ude at sige, at han var tilbageholdende med at udgive dokumentarmaterialet til den nye Netflixserie ’The last dance’, fordi nogle af optagelserne ikke afslører ham fra hans bedste side.

Michael Jordan har selv været ude at sige, at han var tilbageholdende med at udgive dokumentarmaterialet til den nye Netflixserie ’The last dance’, fordi nogle af optagelserne ikke afslører ham fra hans bedste side.

RUBA/Scanpix

Moderne Tider
9. maj 2020

Af alle steder i verden, er det i Serbien en sen nattetime, jeg første gang forstår, hvem Michael Jordan er. Året er 2007, jeg er ung og sikkert også lidt fuld, men slet ikke nær så meget som de andre. Min gode ven, Torden Morten (som han af grunde, jeg ikke forstår, gerne vil kaldes) sidder ved det lille bord i køkkenet i det gudsforladte brune hus, vi bor i på ferien.

Vi er på Balkan, fordi vi besøger en festival med hornmusik. Mig og måske rundt regnet ni gutter – med tømmermænd. Der stinker konstant af lort ude fra toilettet. Fæces og trutmusik.

Min daværende kæreste sidder også i køkkenet, det er os tre. Torden Morten – der er stor basketballfan og ham, jeg mange år senere ringer til, da jeg prøver at forstå Kobe Bryants død – begynder at snøvle noget om Michael Jordan ned i sin slivovits: Michael Jordan er den bedste atlet i verden, den bedste, der nogensinde har levet, ingen kommer op på siden af Michael Jordan, jeg elsker Michael Jordan og har tænkt mig engang at opkalde min datters kat efter Michael Jordan (det kommer til at ske).

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Mikael Velschow-Rasmussen

Warning: Nedenstående skal selvfølgelig ikke tages alt for seriøst !

Le Bron ... du godeste.
Han var ikke i nærheden af at være ligeså god som MJ.
MJ er lysår foran alle andre ever !

Det er med MJ som det er med Ingemar Stenmark, Paul Elvstrøm, Wayne Gretzky og Muhammed Ali, de var alle niveauer over alle de andre .... Der er ingen sammenligning.

Personligt ville jeg også gerne have haft Edson Arantes do Nascimento og Fausto Coppi med på ovenstående liste, men jeg erkender, at Diego Armando Maradona og Eddy Merckx var tæt på deres niveau :-)

De der klonede doping zombier, der render rundt i dag i det man kalder for professionel sport**, må de gerne for min skyld lukke ned og pakke langt væk, inkl. tudekiksen Ronaldo.

**: Men som vel snarere må betegnes som en avanceret form for organiseret aftalt spil - lidt lis'som Amerikansk Wrestling.

Torben Lindegaard

@Mikael Velschow-Rasmussen 10. maj, 2020 - 00:52

"De der klonede doping zombier, der render rundt i dag i det man kalder for professionel sport**" ....
ja, ja - det er så de stjerner, som vi har i dag.

Men jeg indrømmer blankt, at jeg den dag i dag kan starte en diskussion med hvem som helst om den blodige uretfærdighed, der overgik Mohammed Ali, da han i marts 1966 nægtede at aftjene sin værnepligt.
Bokselicenser er et lokalt anliggende i USA - på delstatsniveau - og i alle 50 stater plus territorier mistede Ali sin bokselicens - plus han blev frataget sit pas af de føderale myndigheder.

Så fuck alle 50 guvernører plus LBJ -
Mohammed Ali var aldrig den samme efter 3½ års tvungen pause.

Men så har jeg med stor fornøjelse fulgt Floyd Mayweather;
men nu er Mayweather så også gået på pension .... sådan går det bare