Læsetid: 5 min.

Hölderlin var digternes digter – eller det gale digtergeni

Med sin bog om Hölderlin føjer Rüdiger Safranski endnu en skalp til sit solide biografikatalog over store, døde, tyske åndskoryfæer. Det er en loyal fremstilling af Hölderlins singulære digtereksistens og en fremstilling af Hölderlins tragisk-geniale livsværk som en personificeret prisme for de eksistentielle, politiske og filosofiske problemer, moderne mennesker stadig må bakse med
6. juni 2020

Rüdiger Safranski (f. 1945) har gennem årene har skrevet en håndfuld filosofiske essays om så forskelligartede emner som sandhed, ondskab, romantik, globalisering, tid – og endda om kantate-musik. Han havde desuden i ti år fra 2002 sit eget filosofiske talkshow på ZDF, Das Philosophische Quartett (Den filosofiske kvartet) med den knivskarpe filosofi-provocateur Peter Sloterdijk (f. 1947) som medvært.

Ikke desto mindre er Safranski letzten Endes bedst kendt for sine filosofisk anlagte biografier.

Rüdiger Safranski: ’Hölderlin – Komm! Ins Offene, Freund!’.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu