Læsetid: 3 min.

Ja, EU-Kommissionchefen har syv børn – og ja, det gør en politisk forskel

Selv efter et år med Ursula von der Leyen i spidsen af EU er det begrænset, hvad gennemsnitseuropæeren ved om hende. En læseværdig biografi frisker nu billedet op af en konservativ moderniseringsmaskine, der nådesløst omfavner venner og fjender
Den tyske Hillary Clinton. Med indenrigspolitisk erfaring og udenrigspolitisk overblik drømte Ursula von der Leyen om kanslerposten, men den drøm var for længst forduftet, da Macron i juli 2019 gav den som dronningemager og foreslog hende som forkvinde for EU-Kommissionen

Den tyske Hillary Clinton. Med indenrigspolitisk erfaring og udenrigspolitisk overblik drømte Ursula von der Leyen om kanslerposten, men den drøm var for længst forduftet, da Macron i juli 2019 gav den som dronningemager og foreslog hende som forkvinde for EU-Kommissionen

Kenzo Tribouillard

6. juni 2020

Lynskarp jubeleuropæer, gudsbenådet opportunist, kølig karrierekvinde. Ursula von der Leyen får rigeligt med prædikater, men hun så oprigtigt glad ud, da hun i juli 2019 med nød og næppe blev valgt som chef for EU-Kommissionen. Især det tyske SPD og De Grønne protesterede mod den skandaløse nedtrampning af processen med Spitzenkandidater ved europaparlamentsvalget, mens der uden for Tyskland stort set ikke var der nogen, der anede, hvad von der Leyen stod for.

Det er interessant at kigge tilbage på nu, et år og en grundvoldsrystende coronakrise senere.

Ulrike Demmer, Daniel Goffart: ’Ursula von der Leyen, die Biografie’. 

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • John Scheibelein
  • Peter Beck-Lauritzen
John Scheibelein og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Peter Beck-Lauritzen

Besynderligt, under von der Leyen havde det tyske forsvar, uoverskuelige kaotiske bestikkelses-procedurer for indkøb og materiel-valg, for så at blive chef for EU!
Er der nogen der forstår sig på magtens korridorer?

Claus Nielsen, Erik Winberg, Carsten Mortensen og Hanne Utoft anbefalede denne kommentar
Sabine Behrmann

@ Peter Beck-Lauritzen - det forbundstyske forsvar har altid lidt under kaotiske forhold af den ene eller den anden slags, og der har ikke været grænser for, hvad man(d) har kunnet blive bagefter.