Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Læst udefra: Når demokratiet er i stykker, må det genopbygges nedefra

Det er lokalt borgerengagement, der kan og skal drive fremtidens demokrati, lyder budskabet fra tysk-canadisk forfattertrio. Resultatet er en bog, der både hylder konsulentbranchen og menneskets evne til at gå nye veje i fællesskab
Moderne Tider
20. juni 2020

I den lille østrigske grænseby Langenegg havde man et problem, som man langtfra var alene om: De unge rejste væk, og byens butikker lukkede en efter en. Det, der havde været et levende lokalsamfund, var godt på vej til at ende som en aldrende udørk, og selv om byens borgmester gjorde sit for at få vendt udviklingen, var der ikke rigtigt noget, som syntes at bære frugt.

Men så skete der noget. Man faciliterede et eksperiment, hvor borgerne i byen fik mulighed for at tage sagen i egen hånd. Først kom et borgermøde på benene, og siden blev der taget initiativ til en byfest, der hyldede de lokale ildsjæle.

De to initiativer blev startskuddet til en lang fornyelsesproces, som skulle vise sig at skabe nye arbejdspladser og indbringe byen en hæderspris fra EU. Butikker er åbnet, et hotel ligeså, og byen har investeret kraftigt i bæredygtig energi, så den i dag er selvforsynende.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her