Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Læst udefra: På vej mod revolutionen

Hvorfor deltager folk i revolutioner, og hvad mener vi egentligt, når vi siger, at vi vil afskaffe kapitalismen? Det er nogle af temaerne i det femte nummer af det kommunistiske tidsskrift Endnotes
Moderne Tider
27. juni 2020

Tidsskriftet Endnotes udgives og delvist skrives af et anonymt kollektiv og har siden 2008 været hjemstedet for nogle af de mest interessante forsøg på at begribe betingelserne for revolution i det 21. århundrede.

Med velkomponerede blandinger af teori, historie og konkrete analyser af nutidens politiske kampe har Endnotes gjort sit for at bidrage til det seneste årtis marxistiske renæssance og for at genoplive begrebet ’kommunisme’ som et passende navn for et frigørende exit fra kapitalismen.

Endnotes 5: ’The Passions and the Interests’. Januar 2020. 424 sider. 10 pund for print. Gratis online: endnotes.org.uk

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ib Jørgensen

Ifølge Todd McGowans Hegel-tolkning, så er modsigelsen uundgåelig. Det harmoniske samfund er en uopnåelig utopi. Opgaven går derfor ud på at vælge de modsigelsestilstande, som tillader mennesker at leve i størst mulig lighed og fravær af udbytning under hensyntagen til naturen.. Sikringen af systemet overlades til en demokratisk installeret stærk stat.