Læsetid: 9 min.

Bog om Palmemordet stiller oplagt spørgsmål: Hvorfor betviv­lede man ikke Lisbet Palmes vidneudsagn?

For nylig blev Stig Engström udpeget som den mulige morder af Olof Palme. Men ifølge palmolog Lars Borgnäs er han en helt utænkelig gerningsmand. Det har han skrevet en meget interessant bog om
Palmefamilien foran dens hjem i Stockholm-forstaden Vällingby.

Palmefamilien foran dens hjem i Stockholm-forstaden Vällingby.

Jan Delden

11. juli 2020

For nylig blev efterforskningen af mordet på Sve­riges tidligere stats­minister Olof Palme afsluttet. Men sagen blev ikke opklaret.

Op til dagen havde man ellers ven­tet, at chefanklager Krister Peters­son og efter­forsk­­nings­leder Hans Melander (de sidste i rækken) ville komme med afgørende nyt. Men man fik ikke andet at vide på pres­se­mødet den 10. juni 2020, end hvad vi hele ti­den har vidst.

Bagefter har målinger vist, at un­der 20 procent af svenskerne føler sig overbevist om, at den nu mistænkte Stig Engström er den skyldige.

»Sagen afsluttet. Men ikke afgjort« hed det på Informations for­side dagen efter. Og ugen efter havde Weekendavisen overskriften »Den lette løsning« på et interview med den svenske journalist Lars Borgnäs, der har beskæftiget sig med Palmemordet, lige siden det skete den 28. februar 1986.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
  • Anders Reinholdt
  • Dorte Sørensen
  • Jane Jensen
  • Mads Greve Haaning
  • Katrine Damm
  • Brian Nocis Jensen
Olaf Tehrani, Anders Reinholdt, Dorte Sørensen, Jane Jensen, Mads Greve Haaning, Katrine Damm og Brian Nocis Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Flemming Olsen

Gud fri mig vel, en kedelig kone af adelig afstamning og tre børn i et lille rækkehus i forstaden, virker allerede som en skæbne værre end døden. Eller også er det konstrueret og opstillet til ære for fotografen og offentligheden, som troede at Palme var arbejder og socialist.

Thomas Tanghus

Palmolog? Seriøst? Det var og er en stor tragedie, at Palme blev skudt, men er det ikke ret ligegyldigt nu, om det var Gavrilo Princip, Christer Pettersson eller Lisbet Palme? Er det værd, at bruge sit liv på?

Flemming Olsen

@Nike Forsander Lorentsen
Lisbeth Palme var af den adelige dansk - svenske slægt Beck-Friis. som talte flere grever, friherrer og rigsråder og kan føres tilbage til 1600 tallet.