Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Georg Metz spiser koldskål: Jordbærkoldskål er helt misforstået

Lyserød er den. Kort sagt en spise, der ikke burde bære navn af kærnemælkskoldskål
Lyserød er den. Kort sagt en spise, der ikke burde bære navn af kærnemælkskoldskål
Moderne Tider
4. juli 2020

Det er lidt af et chok at sætte skeen i det, der kommer ud af kartonen, selv om man jo har sine bange anelser. Lyserødt er det. Kort sagt noget, der ikke burde bære navn af kærnemælkskoldskål.

Koldskål er oprindeligt noget andet end kærnemælkskoldskål, nemlig noget med øl eller frugtsaft eller fortyndet vin. Siden 1920’erne, hvor kærnemælk blev anerkendt som menneskeføde og ikke kun foder for svin, har man blandet fluidummet op med æg, citron, vanilje og tykmælk. Kærnemælkskoldskål skal have fylde og mindelser af noget, der kommer fra koen og kun fra den og ikke fra et forsøgslaboratorie hos producenten.

Arla forsøger med jordbær at oversomre sommeren, som om bærrene giver legitimitet i sig selv, som om én svale gør sommer. At produktet er iblandet tykmælk, hjælper ikke rigtig.

Nu er der ikke noget, der hedder mønsterbeskyttelse, hvad angår kærnemælkskoldskål, ingen hiver én i retten for at påstå navnet. Men i dette tilfælde burde en eller anden frivillig indforståethed med droit morale træde i kraft og få Arla til at benævne deres produkt noget andet end kærnemælkskoldskål.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Birgitte Johansen

Jeg kan ikke forholde mig til koldskålen. Jeg prøver bare at komme mig over chokket over at se 'laboratorie' i teksten i stedet for 'laboratorium'. Ja, jeg ved godt, det er lovligt, men alligevel ....

Kristine Skøtt-Jensen, John Scheibelein, Flemming Olsen og Lars Koch anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

Jeg hoppede på jordbærkoldskålen for nylig. Gyselig er den.

Ikke koldskål og kvalm dertil.

Hanne Ribens

Jeg elsker koldskål, har altid elsket den! Den skal "Arla" den unde hylende mig ikke komme og lave om på! : - ) !!

Flemming Olsen

Har boykottet Arlas produkter for længe siden - af andre årsager end deres jordbærkoldskål...

Viggo Helth, Birgitte Johansen, Estermarie Mandelquist og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Niels Makholm

Hvis folk tog sig, bare en lille smule sammen, og lavede deres egen koldskål, var det vel inden for arms-længde, at de kunne få den til, at have den farve & smag, som de selv foretrak. Det er stadig sådan: "at een kan lide moderen, - og en anden kan lide datteren" - på den måde, bliver de gift begge to.

Bent Gregersen, Ole Frank og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Gitte Loeyche

Det er endda ikke engang svært at blande selv!

Bjørn Pedersen

Jeg braser ind i er kontrær her, men jeg elsker Arlas koldskål, også selvom den er lige del kærnemælk og tykmælk. Jordbærkoldskålen kan jeg også lide, men den... er dog rigtig nok ikke sådan rigtig koldskålsagtig.

Hvis man er typen, der godt kan lide en drikkeyoughurt, minder jordbærkoldskålen for mig om en tykkere version af en sådan.

Det kan da godt være, det er en misforståelse, men det smager nu ganske godt .
Men jeg kender så også kun min egen hjemmelavede udgave. Det er da noget af det nemmeste at lave. Oveni er jeg sikkert også politisk ukorrekt, da jeg laver den med æg, sukker, citron og lidt vanille. Men så er det jo godt, at det er min familie og mig selv, der skal spise den. og det går så ganske godt. Og honningristede havregryn ovenpå i mangel af kammerjunkere/tvebakker kan også bruges

Daniel Joelsen

Kan vi ikke også få en artikel om Arlas kærnemælk, der heller ikke er en rigtig kærnemælk? For det er svært at lave en god kærnemælkskoldskål uden rigtig kærnemælk.

Søren Kristensen

I alt for mange supermarkeder finder man syrnet mælk UDEN æg under betegnelsen koldskål. jeg syndes det grænser til bedrageri.

I forlængelse af mit indlæg 04.07 kl. 22.22
I år er det så ikke agurketid, det er koldskålstid. Om så koldskål med agurker smager godt skal jeg lade være usagt. Til gengæld - oh politiske ukorrekthed - smager det ganske fint med bananer i koldskålen.

I forlængelse af mit indlæg 04.07 kl. 22.22
I år er det så ikke agurketid, det er koldskålstid. Om så koldskål med agurker smager godt skal jeg lade være usagt. Til gengæld - oh politiske ukorrekthed - smager det ganske fint med bananer i koldskålen.

Erik Fuglsang

Gram slots økologisk koldskål med tykmælk og æg og den fra Thiese kan "varmt" anbefales ! Skål !

Jørgen Wentzlau

Min opskrift på koldskål---- omdøbt til bedstefar-guf

Bland 1l kærnemælk+1 l ylette eller tykmælk + 1 brik vanillie creme
kremen indeholder halvt så mange calorier som piske fløde og jeg får vaniliesmagen med.

dereftrer får jeg mage skældud fordi sklålen fylder i køleskabet--- løses ved at hælde blandingen
tilbage i cartonerne igen, fylder mindre i løleskabet, freden er oprettet, og jeg kan hælde
en portion op, og det flere gange herefter.