Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

I to nye danske udgivelser gør den bløde mand sin rettidige entré

Palle Sigsgaard og Jens-Andreas D. Elkjær har som novicer inden for tegneseriegenren lavet det, man kan kalde en McGraphic Novel om en mand, der leder efter sig selv, mens Lars Kramhøft har noget bedre fat om virkemidlerne i sin tegneserie med et lignende tema
Lars Kramhøft udfolder det bløde søgende mandebillede med klompeksitet og godt tegneseriehåndværk i ’Noget frygteligt er altid lige ved at ske’.

Lars Kramhøft udfolder det bløde søgende mandebillede med klompeksitet og godt tegneseriehåndværk i ’Noget frygteligt er altid lige ved at ske’.

Forlaget Fahrenheit

Moderne Tider
25. juli 2020

Selvbiografi og slice-of-life er blevet definerende genrer siden det nybrud i tegneserien, der de seneste par årtier har gjort graphic novels til noget, der ligner hvermandseje. Blandt banebryderne fandt man selvhadende enspændere og ufortrødne feminister, men i to nye danske udgivelser gør den bløde mand sin rettidige entré.

Med Hasse får et liv har Palle Sigsgaard og Jens-Andreas D. Elkjær begået det, man kan kalde en McGraphic Novel: en tegneserie skabt af novicer med erfaring inden for væsensbeslægtede områder, ofte i bogform og udgivet af et finlitterært forlag og lige så hyppigt med et ’alvorligt’ emne, der fastholder litterær dekorum. Sigsgaard er digter (bl.a. Glitrende støv danser, 2007), Elkjær illustrator – ingen af dem har tidligere prøvet kræfter med et længere tegneserieprojekt.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her