Læsetid: 3 min.

Fremragende lille bog kan måske hjælpe humaniora ud af krisen

Er humaniora videnskab? I så fald hvordan? Tre intense essays leverer et stærkt, samlet argument for at regne humaniora som videnskab ved at henvise til fagenes konkrete og pragmatiske praksis
’The Humanities in the World’ er en fremragende lille bog. Det er den slags oplæg, der må til, for at vi kan flytte debatten om humaniora til et adækvat niveau i Danmark, skriver anmelder Michael Agerbo Mørch.

’The Humanities in the World’ er en fremragende lille bog. Det er den slags oplæg, der må til, for at vi kan flytte debatten om humaniora til et adækvat niveau i Danmark, skriver anmelder Michael Agerbo Mørch.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

3. oktober 2020

At humaniora er i krise, er efterhånden en selvfølgelighed.

I talrige bøger, artikler, rapporter, betænkninger og debatindlæg har humanistiske forskere ellers forsvaret sit felt ved at pege på humanioras dannelsesmæssige betydning og potentiale, menneskets trang til at søge mening og sammenhænge eller måske mere offensivt at antaste naturvidenskabernes selvtilfredshed som producenter af sikker viden.

Ingen af disse sympatiske bidrag har hidtil rykket nævneværdigt ved diskussionen, og på gaden hersker der stadig en klar opfattelse af skismaet mellem »de to kulturer«, som C.P. Snow talte om i 1950’erne.

’The Humanities in the World’. Redigeret af Anders Engberg-Pedersen. U Press. 2020. 103 sider. 200 kroner.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu