Læsetid: 5 min.

Ny bog giver tips til at navigere i debatten om ’cancel culture’

’Dare to Speak – Defending Free Speech for All’ er pligtlæsning for talere, skribenter og brugere af sociale medier, der vil lære at navigere i tidens mest omstridte politiske emner uden at give afkald på ytringsfriheden
Ifølge Suzanne Nossell er der grund til at frygte, at voldelige konfrontationer som reaktion på verbale provokationer vil blive retfærdiggjort, hvis vi sidestiller hadefulde ord med vold. Sidstnævnte fare lurer allerede på universiteter, når kontroversielle talere aflyses for at undgå de voldelige reaktioner. Her eskorteres tidligere Breitbart-redaktør Milo Yiannopoulos væk efter at have holdt en tale på campus på det amerikanske universitet Berkeley i 2017.

Ifølge Suzanne Nossell er der grund til at frygte, at voldelige konfrontationer som reaktion på verbale provokationer vil blive retfærdiggjort, hvis vi sidestiller hadefulde ord med vold. Sidstnævnte fare lurer allerede på universiteter, når kontroversielle talere aflyses for at undgå de voldelige reaktioner. Her eskorteres tidligere Breitbart-redaktør Milo Yiannopoulos væk efter at have holdt en tale på campus på det amerikanske universitet Berkeley i 2017.

Skalij Wally

17. oktober 2020

Der har været eksempler på redaktører, der fyres for at give spalteplads til artikler med kontroversielle emner. Professorer kommer under lup blot for at citere klassisk litteratur i undervisningen. Forfattere til bøger uden ikkehvide bidragydere beskyldes for eurocentrisk bias, og bøgerne trækkes tilbage. Tendensen kaldes ’cancel culture’.

Suzanne Nossel er CEO i PEN America, og i sin nye fremragende bog Dare to Speak – Defending Free Speech for All kaster hun sig bravt ind i den rødglødende ytringfrihedsdebat. Ud fra et principielt demokratisk og frihedsorienteret standpunkt argumenterer hun overbevisende for, at vi må forene kampen for ytringsfrihed med kampen for social retfærdighed. Hun mener godt, at vi kan forsvare retten til at ytre kontroversielle idéer og samtidig fremme et samfund med diversitet, inklusion og lighed.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
  • Rune Mariboe
  • Nike Forsander Lorentsen
  • John Scheibelein
  • Eva Schwanenflügel
Kurt Nielsen, Rune Mariboe, Nike Forsander Lorentsen, John Scheibelein og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu