Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Ny bog leverer en modgift mod utopifobi

Der findes ikke noget argument for at nedjustere vores ideal om retfærdighed i mødet med den uperfekte virkelighed. Nyt og originalt bidrag til den politiske filosofi hæver barren for vores forestilling om, hvad mennesket er i stand til
Moderne Tider
24. oktober 2020

’Utopifobi’ figurerer ikke på nogen internationalt anerkendte diagnoselister. Alligevel er det, som om en markant og vedvarende frygt for utopier efterhånden har gjort os ude af stand til at forestille os en fremtid, der er afgørende bedre end det, vi kender.

Belært af historien ved vi, at handlinger rettet mod politisk vidtløftige ideer, der aldrig kan realiseres, kan ende med at gøre mere skade end gavn. Det er det, vi frygter ved sådanne idealiserede, ’utopiske’ ideer: at deres historiske fremskrivninger kører fuldstændig af sporet, fordi de ikke har noget med virkeligheden at gøre.

David Estlund: ’Utopophobia – On the Limits (If Any) of Political Philosophy.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her