Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Den kunstige intelligens’ apostle opfører sig, som om livet er et problem, der skal løses

Livet består ikke af løsbare problemer. Derfor må vi tæmme den kunstige intelligens og de kapitaldrevne optimeringsfantasier bag den, anfører den tyske filosof Richard David Precht i en rasende ny bog om intet mindre end meningen med livet
Moderne Tider
5. december 2020
»Det er svært ikke at foragte Precht bare en lille smule for hans manglende originalitet og analytiske sløsethed (nå ja, og for at være både lækker og mangemillionær – som filosof!).« skriver Mathias Sonne i denne anmeldelse.

»Det er svært ikke at foragte Precht bare en lille smule for hans manglende originalitet og analytiske sløsethed (nå ja, og for at være både lækker og mangemillionær – som filosof!).« skriver Mathias Sonne i denne anmeldelse.

Gbrci/Imago/Ritzau Scanpix

Selvkørende biler, hushjælpsrobotter og autonome våbensystemer.

Medicinsk diagnosticering, selvgenerende superintelligens og algoritmer, der kan forudse og imødekomme vores behov – i vores hverdag, job og krop.

Der er fuld skrue på udviklingen inden for kunstig intelligens. Og der er fuld knald på fantasierne om, hvornår den vil ’overhale’ mennesket. Ikke bare kognitivt, men som en social, moralsk og problemløsende intelligens, der vil gøre livet lettere for os her på Jorden (eller på Mars, hvis det er nemmere end at redde planeten her).

Richard David Precht: Künstliche Intelligenz und der Sinn des Lebens. 256 sider. 20 euro. Goldmann.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Christian Mondrup

Begrebet kunstig intelligens indebærer i min optik en lemfældig omgang med begrebet "intelligens". Det man markedsfører er IT-værktøj byggende på menneskers i heldigste fald ekspliciterede interesser og værdier. Lidt ligesom økonomiske modeller, der har det med at blive betragtet som objektiv sandhed.