Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Ny bog leverer levende fortælling om menneskets forhold til stjernehimlen gennem historien

Den britiske videnskabsjournalist Jo Marchant har begået en velskrevet og oplysende, men også noget ujævn bog om menneskets forhold til verdensrummet gennem tiden
Jo Marchant inddrage i sin bog kunstneriske værker, der mere direkte forholder sig til stjernehimlen, såsom Olafur Eliassons solinstallation The Weather Project på Tate Modern i 2003, som tiltrak over to millioner gæster i udstillingsperioden.

Jo Marchant inddrage i sin bog kunstneriske værker, der mere direkte forholder sig til stjernehimlen, såsom Olafur Eliassons solinstallation The Weather Project på Tate Modern i 2003, som tiltrak over to millioner gæster i udstillingsperioden.

Ritzau Scanpix

Moderne Tider
12. december 2020

»To ting fylder mig med undren og ærefrygt, jo oftere og jo mere jeg beskæftiger mig med dem: stjernehimlen over mig og moralloven i mit indre,« skrev oplysningsfilosoffen Immanuel Kant. Men hvorfor egentlig? Hvad er det ved stjernehimmelen, som gennem årtusinder har gjort den så fascinerende for et væsen, der var bundet til planeten jorden? Og hvorfor skaber få ting så stor kollektiv entusiasme selv i dag, som når SpaceX opsender raketter, eller når der luftes utopier om statsløse, superliberale enklaver på Mars?

’The Human Cosmos. A Secret History of the Stars’ af Jo Marchant.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her