Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Savner du ideer til alternative samfundsmodeller? Begynd med Yanis Varoufakis’ nye bog

Den græske bestseller-økonom og tidligere finansminister Yanis Varoufakis er tilbage med et vildt genreeksperiment, der er lige så radikalt i sin form som i sin vision. Sikke et format for en kritik af den globale kapitalisme
I sin nye bog leverer den tidligere græske finansminister Yanis Varoufakis ingen færdig manual, men afprøver radikale ideer til en samfundsmodel efter kapitalismen ved at lade tre politisk uenige litterære figurer granske sin imponerende detaljerede skitse til et retfærdigt og lige samfund.

I sin nye bog leverer den tidligere græske finansminister Yanis Varoufakis ingen færdig manual, men afprøver radikale ideer til en samfundsmodel efter kapitalismen ved at lade tre politisk uenige litterære figurer granske sin imponerende detaljerede skitse til et retfærdigt og lige samfund.

ZUMAPRESS.com

Moderne Tider
19. december 2020

Varoufakis har for vane at bruge kreative fortællemæssige greb, når han skal indføre sine læsere i komplicerede emner som globale finansielle sammenhænge, bankers udlånskapacitet og forholdet mellem gæld og vækst.

I sin forrige bog var det samtaler med datteren, der dannede udgangspunkt for en pædagogisk fremstilling af centrale økonomiske begreber og tænkere. Med science fiction-romanen Another Now – Dispatches from an Alternative Present præsenterer han nu en kapitalismekritik, hvor rammefortællingen når et helt nyt niveau.

Den bedste af alle verdener

Ved en fejl opfinder den politisk desillusionerede ingeniør Costa en teknologi, der etablerer et ormehul til en parallelverden, som var fuldstændig identisk med vores, indtil finanskrisen i 2008 rystede begge verdener.

Fra et laboratorium i San Francisco opnår bogens tre hovedpersoner – som foruden Costa tæller den tidligere bankmand Eva og den marxistiske feminist Iris – kontakt med deres dobbeltgængere i den alternative virkelighed.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her