Center for vild analyse
Læsetid: 4 min.

Center for Vild Analyse: Gamle hvide mænd bør færdes alene og ikke slå om sig med for mange indsigter ad gangen

Der findes en myte, som siger, at de gamle hanelefanter går ud for sig selv, når de skal til at dø. Selv hvis myten ikke er sand, er der måske en lære gemt i den?
DR2’s Ronkedorerne blev sendt sidste år og kan stadig findes på dr.dk. Men hvad var det, der gjorde, man syntes, det var bydende nødvendigt at lave netop det program?

DR2’s Ronkedorerne blev sendt sidste år og kan stadig findes på dr.dk. Men hvad var det, der gjorde, man syntes, det var bydende nødvendigt at lave netop det program?

Michael Bjelke/DR

Moderne Tider
17. april 2021

Ingen befolkningsgruppe er i dag mere forfulgt end de gamle, hvide, heteroseksuelle mænd. Sådan mener i hvert fald mange gamle, hvide, heteroseksuelle mænd, og deres følelser kan man jo ikke tage fra dem. Til gengæld tager de formentlig fejl, når de mener, at den oplevelse skulle være særlig for vores tid. Det har på det nærmeste altid været sådan, at kvinderne, de arbejdsløse, de unge, de dovne, de perverse eller de fremmede har fået de gamle mænd til lige netop på dét tidspunkt at føle sig særligt forfulgte. Der er altid nogen, der ikke udviser behørig respekt for de gamle ærværdige autoriteter.

Ronkedorerne

Og det gælder naturligvis også på tv – som i DR2’s Ronkedorerne, der blev sendt sidste år og stadig findes på dr.dk. Programmet samler en række gamle, kendte, hvide mænd – der tydeligvis ikke har andet at gøre med hinanden end at give den som ronkedorer på tv – sætter dem tre ad gangen omkring et lille rundt bord og serverer mad og vin for dem, så de kan hygge sig og tale sammen om det, der falder dem ind.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

christen thomsen

Folkens! Er det ikke lidt selvmodsigende, at spilde muligheden for en af jeres sædvanligvis tankevækkende, satiriske, provokerende opsatser - og erstatte den med en en nedrakkende anmeldelse af et tv-program, man finder tåbeligt? Den slags findes der, som bekendt, en del af. Er tiden og livet ikke for kort til at beskæftige sig med dem?

Ninna Maria Slott Andersen, Kurt Nielsen og Niels Jakobs anbefalede denne kommentar

Jamen Christen; "Anmelderen" er selv en ronkedor! I det mindste lader det til, at han har set samtlige udsendelser - Det kan vel kun en ægte ronkedor udholde.

Er det noget i retning af det her I mener?:
1.
DISRUPTION AF DEN POLITISKE DISKURS.
- eller: Hvordan det politiske sprog bliver brugt til forførelse og manipulation.
2.
Vi må altså snart se at få noget gjort ved integreringen af de danskhedsundergravende DF’ere (o.a. Stram Kurs, Nye Borgerlige). Skal de måske ud på arbejdsmarkedet eller tilbydes en integrationsydelse?
3.
Hvilke partier har mon udviklet en strategi for at komme politikerleden til livs?
Nej vel? De er åbenlyst tilfredse med politikerleden som den er.
4. (med tak til Egon Olsen):
Må jeg være fri! Ti stille! Det er for galt. Jeg finder mig ikke i det! Det er det samme hver gang. Det er det samme hver eneste gang. Man har en plan - en genial plan! - og så er man omgivet af hundehoveder og hængerøve, lusede amatører, elendige klamphuggere, latterlige skidesprællere, talentløse skiderikker, impotente grødbønder, småbørnspædagoger og socialdemokrater!

OSV, (Der er flere, hvor de kom fra).
Kh. Runkedoren.

Som ronkedor, der har passet grænsen for hvornår de unge og vankundige curlingbørn og deres ditto forældre mener, at sådan en som mig skal gå hen og dø i stilhed: Gu' vil jeg ej. Så længe jeg kan holde mig fra af plejehjemmet og bedemanden, så holder jeg sq ikke kæft
Så fat det dog, I uvidende hvalpe..

Ninna Maria Slott Andersen, Kurt Nielsen og Morten Balling anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

De medvirkende mænd kan for de flestes vedkommende være både ganske underholdende, fornuftige og ja, endog dybsindige, men det de leverede der på tv, var hverken det ene eller det andet.

Kort sagt lige så meget ved siden af, som tjenerens misforståelser mht. udtalen af vinnavne, italienske regioner m.v.