Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Ny bog trækker Gud ud af Kierkegaards univers og gør filosoffen til en psykologisk hjælper

Ny bog forsøger at transformere Kierkegaards tungt teologisk prægede psykologi til en sekulær eksistenspsykologi, så både fagfolk og lægfolk kan blive klogere. Det er ikke en ubetinget succes
Kierkegaards uomtvistelige genialitet bruges som afsæt til at tematisere bestemte menneskelige forhold i bogen 'Kirkegaard - Hverdagslivets psykologi', hvor Kierkegaard enten korrigeres, videreudvikles eller tilsluttes. Bogen er af Lektor i eksistenspsykologi Bjarne Jacobsen.

Kierkegaards uomtvistelige genialitet bruges som afsæt til at tematisere bestemte menneskelige forhold i bogen 'Kirkegaard - Hverdagslivets psykologi', hvor Kierkegaard enten korrigeres, videreudvikles eller tilsluttes. Bogen er af Lektor i eksistenspsykologi Bjarne Jacobsen.

Katrine Idris

Moderne Tider
8. maj 2021

Over 200 år efter hans fødsel er der stadig enorm interesse for Søren A. Kierkegaards liv og værk. Efter jubilæumsfejringen i 2013, hvor bogmarkedet blev overskyllet af litteratur om vort filosofiske verdensnavn, kunne man måske forvente at et vist mætningspunkt var nået, men det lader ikke til at være tilfældet endnu. Lektor i eksistenspsykologi ved RUC Bjarne Jacobsen bidrager til sværmen af bøger med en udgivelse om de psykologiske aspekter af Søren A. Kierkegaards forfatterskab, der både er folkelig og faglig i sit sigte. Og selv om SAK-litteraturen er konstant ekspanderende, har det psykologiske perspektiv endnu ikke fået megen opmærksomhedjacobsen

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her