Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Stærk bog går tæt på det ulykkelige forhold mellem Fodbolddanmark og Åge Hareide

Kasper Steenbachs stærkt læseværdige bog om det danske fodboldlandshold er en nederlagsfortælling om en nordmand, der aldrig forstod dansk fodboldkultur – og et Danmark, der aldrig forstod ham
Kasper Steenbach taler i sin bog med den daværende norske træner Åge Hareide, få dage efter han uvarslet har fået besked af Dansk Boldspil-Union (DBU) om, at han ikke vil få forlænget sin kontrakt, når den udløber efter den planlagte afholdelse af EM året efter.

Kasper Steenbach taler i sin bog med den daværende norske træner Åge Hareide, få dage efter han uvarslet har fået besked af Dansk Boldspil-Union (DBU) om, at han ikke vil få forlænget sin kontrakt, når den udløber efter den planlagte afholdelse af EM året efter.

John Sibley/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
12. juni 2021

Hen mod slutningen af Kasper Steenbachs nye bog ’Holdet – fem år med det danske fodboldlandshold’, finder man en sekvens, der indkapsler den bitre afsked, Åge Hareide fik som dansk landstræner tilbage i sommeren 2019.

Steenbach taler med den norske træner, få dage efter han uvarslet har fået besked af Dansk Boldspil-Union (DBU) om, at han ikke vil få forlænget sin kontrakt, når den udløber efter den planlagte afholdelse af EM året efter. Og dén besked har den ærekære nordmand tydeligvis svært ved at sluge.

Han er utilfreds – både med indholdet i beskeden og med timingen af den, og han er taget op til sin hjemstavn Molde på den norske vestkyst for at fordøje skuffelsen. Her fanger Steenbach ham på en telefon, og det bliver til en af bogens mest interessante kapitler, hvor den netop vragede landstræner både forsøger at skrive sit sportslige testamente og samtidig filosoferer over de særegne udfordringer, som en dansk landstræner står over for.

Midt i samtalen siger Hareide blandt andet:

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Kjeldsen

Spændende læsning om en bog der kun kan være mere aktuel efter i går, hvis man engang imellem netop tænker på

"den højpræstationskultur, som de danske elitespillere færdes i til daglig."
(Jeg mener der er en generel højpræsentationskultur, der grundlæggende nedgør det menneskelige)
Og :
"hvem vi egentlig er som danskere, og hvilket nationalmandskab vi ønsker at spejle os i.
(Kunne det være andet end fodbold og klaphatte og facebook?)

(Er man udansk, hvis man ikke interesserer sig for fodbold og fravælger facebook?)

"Og det er vel næppe den mest uinteressante overvejelse at gøre sig "

Nemlig.

P.s. Jeg regner ikke med at læse bogen.