Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Flygtningebarn og vicepræsident i tysk delstatsparlament: Racismen skal bekæmpes politisk

Aminata Touré fik stor opmærksomhed, da hun i 2019 blev den første sorte vicepræsident i et tysk delstatsparlament. Nu har politikeren skrevet en tankevækkende selvbiografi om strukturel racisme, politiske fordomme og udgrænsede minoriteter
Aminata Touré er vicepræsident i delstatsparlamentet i Slesvig-Holsten og skriver i sin bog, at også flertalssamfundet har meget at vinde, hvis vi får en stærkere repræsentation af udgrænsede grupper i etableret politik.

Aminata Touré er vicepræsident i delstatsparlamentet i Slesvig-Holsten og skriver i sin bog, at også flertalssamfundet har meget at vinde, hvis vi får en stærkere repræsentation af udgrænsede grupper i etableret politik.

Carsten Rehder

Moderne Tider
23. oktober 2021

Evige kampe om partilinjen. Årelange strategiske spil. Og endeløse kæder af kompromiser.

Politik er benhårdt arbejde. Men den bare 28-årige Aminata Touré er fan af det repræsentative demokrati og dets genvordigheder. Dets evne til at afspejle samfundet er hun derimod ikke imponeret af: Tysk politik er ikke i nærheden af at være så mangfoldig som det tyske samfund. People of Colour er en ekstremt marginal gruppe i de tyske delstatsparlamenter, og selv i Forbundsdagen kan de tælles på én hånd, mens andelen af kvinder stadig kun ligger omkring en tredjedel.

Aminata Touré er både kvinde og PoC og hører dermed til den absolutte undtagelse i politiske kredse og i delstatsparlamentet i Slesvig-Holsten, hvor hun er talskvinde for migration, antiracisme, kvinder og ligestilling. To år efter hun i 2019 under stor pressebevågenhed blev vicepræsident i parlamentet, har hun nu udgivet bogen Wir können mehr sein – Die Macht der Vielfalt (Vi kan være mere – mangfoldighedens magt), der er røget direkte ind på Spiegels bestsellerliste.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hvis man tror der er gode muligheder for, at få indflydelse for minoritetsetniske personer Tyskland, ved man ikke nok om emnet. Hvis man ikke ved meget om et emne, skulle man måske overveje om man skal deltage i debatten.

Bjørn Pedersen

@Martin Bryld
Hvis du kender nogen der ved mere om emnet - "indefra", eller som eksperter, kan du jo bede f.eks. bede dem om at komme forbi her og skrive lidt om deres erfaringer? Mig bekendt tillader Informations debatregler, at man skriver sine indlæg på enten dansk, engelsk eller tysk.

Hvis man ved noget om et emne og man kan se at artiklen (eller andre debattører) har brug for en korrektion, så er man lidt af en skid hvis man bare skriver "Jeg ved at du/i tager fejl, og du/i burde slet ikke deltage i debatten." Du "deltager" jo heller ikke i debatten ved at ikke at prøve at gøre folk klogere. Så måske skulle du i det mindste overveje ét link til dem, der ved mere om emnet så alle de uvidende kan blive klogere.

Eva Schwanenflügel, Anders Lund og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Esmann

Vi kan jo se her i Danmark at man med sin etniske baggrund kan opnå indflydelse i det politiske liv. Men generelt har vi jo langt igen. Folk med anden etnisk bliver stadig valgt fra på arbejdsmarkedet osv. osv. Hvor ved jeg så det fra. Jeg studerer, læser bøger om emnet og ja læser aviser fra nær og fjern. Og så har jeg som kæreste og ægtefælle selv haft problematikken tæt inde på livet. Når min mand går ud og spiser ser tjeneren altid på mig eksempelvis. Men jeg er lukket som en bog og de må henvende sig til ham med det han ønsker. Det undrer mig til stadighed. Min mand er læge og økonom uddannet i Danmark. Så han er faktisk godt kørende. Skulle hilse at sige at det sker inden for alle brancher. Det kræver rigtig meget og man skal være en hård hund for at klare det. Men det er min mand udstyret med. Vi lader det ikke genere vores hverdag. Og husk at vi faktisk er mange mænd og kvinder der har udenlandske ægtefæller. Jeg kan godt anbefale det.

Jeg linker ikke til artikler, Bjørn, det er en politisk holdning og de behøver ikke være bundet til empiri.

Til gengæld bor jeg med to tyskere, har boet med Iraner, der ligeledes har boet i Tyskland, to år, og mit navn er Ashwin. Er det nok "insider" for dig?