Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Ny bog dykker ned i renæssancens opgør med middelalderens »barbariske latin«

Renæssanceforfatternes opgør med middelalderens filosofi rettede sig blandt andet mod periodens ’barbariske latin’, viser ny bog: Det skulle erstattes af et mere ’folkeligt’ sprog, som pudsigt nok fandtes hos forfatternes romerske forbilleder
Moderne Tider
20. november 2021
Den engelske filosof Thomas Hobbes skrev også på engelsk, og det gav hans reference til ’folkets sprog’ en større tyngde i forhold til den verden, han skrev i

Den engelske filosof Thomas Hobbes skrev også på engelsk, og det gav hans reference til ’folkets sprog’ en større tyngde i forhold til den verden, han skrev i

Akg-Images/Ritzau Scanpix

Jeg ser altid særligt frem til at læse bøger udgivet på Cambridge University Press, når de er skrevet af en forfatter fra kontinentet. Det kan lyde lidt chauvinistisk, men erfaringsmæssigt er denne kombination næsten altid garant for virkelig høj kvalitet.

På denne måde får man nemlig det bedste fra to verdener: den klarhed og præcision i argumenterne, der kendetegner den angelsaksiske forskningstradition, kombineret med en dyb forankring i hele forskningslitteraturen, også den ikkeengelsksprogede. Det er præcis tilfældet med den hollandske filosofihistoriker Lodi Nautas intet mindre end fremragende Philosophy and the Language of the People.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her