Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Trump har tabt, men Trumps kvindesyn og bølleadfærd lever. Ny bog viser, hvordan vi kan bekæmpe den

Den politiske teoretiker Bonnie Honig viser i ny bog, hvordan feministisk kritik kan bruges til at opløse de kønsbaserede hierarkier, trumpismen hviler på
Tilhængere af den tidligere amerikanske præsident Donald Trump jubler over hans ankomst ved Conservative Political Action Conference i Orlando, Florida.

Tilhængere af den tidligere amerikanske præsident Donald Trump jubler over hans ankomst ved Conservative Political Action Conference i Orlando, Florida.

Chandan Khannan/AFP

Moderne Tider
13. november 2021

I 2017 fyrede Trump den daværende leder af FBI, James Comey. Flere af præsidentens allierede i den konservative presse omtalte dengang den fyrede FBI-chef i påfaldende kønnede termer: Han var en »drama queen«, der skrev på en umandig måde, lød det for eksempel fra Fox-værten Laura Ingraham, mens kollegaen Charles Payne beskrev ham som »meget mere emotionel«, end en person i hans stilling burde være.

Donald Trump har ofte selv lagt en lignende retorik for dagen – i 2018 gik det således ud over forkvinden for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, der blev genstand for øgenavnet Nervous Nancy til trods for, at vi ikke har set Pelosi fremstå hverken nervøs eller usikker.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Forlaget sælger den godt nok for 90 $ i hardcover, men den fås også som paperback og ebog til under 25. Så er den noget mere tilgængelig for de fleste.

Eva Schwanenflügel, Pietro Cini og Niels Bønding anbefalede denne kommentar

Tak for en god artikel