Anmeldelse
Læsetid: 8 min.

Ny bog giver en stemme til de stærke kvinder, som kirken gemte væk

Hvor kommer alle de kvinder fra, som pludselig myldrer frem? Små uanselige skikkelser, som pludselig træder ud af mørket og bliver til stærke farlige kvinder. Det var skikkelser, som kirken, da den fik ambitioner om magt, fik travlt med at gemme væk. Ny bog skænker dem et nyt liv

Det er et kup, at Gyldendal har fået Skovmand til at skrive historien om kvinderne i kristendommen.

Foto fra bogen

Moderne Tider
23. december 2021

År 400 f.Kr., eller der omtrent, opføres i Athen den græske komedie Al magt til kvinden af komediedigteren Aristofanes. Heri udspilles det skrækscenarie, at kvinderne en morgen klæder sig i deres mænds tøj og kupper magten. Da mændene vågner, lidt senere, er deres tøj væk. De tager derfor deres koners tøj på, hvad andet var der at gøre, går ud i byen og opdager, at det er for sent. En ny samfundsorden er trumfet igennem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her