Anmeldelse
Læsetid: 8 min.

Éric Zemmours historiefortælling hviler på grove forfalskninger. Nu viser franske historikere hvilke

Den højreradikale franske præsidentkandidat Éric Zemmour har vakt opsigt med sine radikale udtalelser om muslimer, feminisme og nationens historie. Nu tager en række historikere til genmæle og dokumenterer hans omfattende manipulationer, der blandt andet skal renvaske Frankrigs kollaboratørregime under Anden Verdenskrig

Eric Zemmour har selv jødiske rødder, og har blandt andet påstået, at tidligere franske konger i middelalderen forsøgte at bygge et Frankrig efter jødisk forbillede, hvilket ikke er rigtigt.

Eliot Blondet

Moderne Tider
26. marts 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Selv om de fleste efterhånden har vænnet sig til den nationalistiske højrefløjs stemme i den offentlige debat, er det alligevel lykkedes Éric Zemmour at vække international opsigt med sin kandidatur til det franske præsidentembede.

Ligesom Dansk Folkeparti herhjemme har den franske højrefløjs darling, Marine Le Pen, gennem mange år har forsøgt at strømline partiet og gøre det regeringsdueligt i den bredere offentligheds øjne. Det gav længe fremgang i meningsmålingerne, men har også ledt til kritik internt, hvor mange eksempelvis har været utilfredse med eksklusionen af mere yderliggående stemmer.

Derfor er det blevet plads til en ny og mere ekstrem højrefløj, hvilket journalisten og tv-personligheden Éric Zemmour til fulde har udnyttet. Zemmour har leveret en fortælling og et historiesyn, som på mange måder ligger tættere på 1930’ernes fascisme og ’konservative revolution’ end på 00’ernes højrefløj. Han taler om Frankrigs og den vestlige civilisations forfald, om feminister, homoseksuelle og venstrefløjen som folkefjender, og om ’den store udskiftning’ af den fransk-europæiske befolkning med en muslimsk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her