Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Maggie Nelson forsøger at befri frihedsbegrebet fra både højre- og venstrefløjens omklamring

Vi tror, at frihed handler om at leve uden snærende bånd. I virkeligheden handler frihed om at blive i alt det bøvlede, skriver forfatteren og digteren Maggie Nelson i sin seneste, overbevisende bog
En mand ser til, mens brandmænd forsøger at bekæmpe en skovbrand tæt på Sydney i 2019. Typisk er vi tilbøjelige til at ignorere svære, uoverskuelige problemer, skriver Maggie Nelson, men den går ikke med klimaet.

En mand ser til, mens brandmænd forsøger at bekæmpe en skovbrand tæt på Sydney i 2019. Typisk er vi tilbøjelige til at ignorere svære, uoverskuelige problemer, skriver Maggie Nelson, men den går ikke med klimaet.

William West/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
28. maj 2022

On Freedom hedder amerikanske Maggie Nelsons seneste bog. På en måde er den upåfaldende, lidt vindtørre titel overraskende. Nelson er nemlig alt andet end tør og akademisk. Hun er digter og tænker – på samme tid. Det viste hendes forrige bog, Argonauterne, et sjældent velskrevet og bevægende erindringsessay, som ledte tankerne i retning af navne som Susan Sontag, Rebecca Solnit og Anne Boyer, om kærlighedsforholdet til kunstneren Harry Dodge.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her