Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Mesterlig bog af italiensk filosof viser, hvordan coronakrisen var udtryk for kapitalismens åndenød

Menneskelivet er sårbart. Den italienske filosof Donatella Di Cesares lille bog om coronapandemien og den kapitalistiske åndenød er et mesterværk og en påmindelse om, at menneskeheden må besinde sig og bekæmpe sine selvdestruktive impulser
I april 2020 blev patienter med COVID-19, som ikke kunne isoleres i eget hjem, indlogeret på hotellet Antico Borgo La Muratella i Bergamo. Lombardy-regionen blev særligt hårdt ramt af den første bølge corona, og kolonner af militærkøretøjer måtte transportere de afdøde væk.

I april 2020 blev patienter med COVID-19, som ikke kunne isoleres i eget hjem, indlogeret på hotellet Antico Borgo La Muratella i Bergamo. Lombardy-regionen blev særligt hårdt ramt af den første bølge corona, og kolonner af militærkøretøjer måtte transportere de afdøde væk.

Matteo Biatta/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
18. juni 2022

Marts 2020 i Norditalien. En video går viralt. En lang række militærkøretøjer »forlader kirkegården i Bergamo for at transportere ligkister til andre byer. Krematorieovnene formår ikke længere at komme igennem de alt for mange lig. Lastbilernes lygter blinker, nærmest som for at sige undskyld, begræde denne opgave, dette hverv som de aldrig nogensinde havde forestillet sig«.

Ingen ledsager kisterne. Afskedens kollektive ritual suspenderes af hygiejniske årsager. Man dør alene. Begravelse er forbudt. Intet sidste farvel. Pårørende må nøjes med at få asken tilbage.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her