Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

På sin vis har internettet altid været med os, hævder ny bog. Det nye er, at vi opfører os som maskiner

Internettet er et naturligt resultat af menneskets sociale natur. Men nu er noget gået galt. Ny og ret vidunderlig bog udlægger internettets lange tilblivelseshistorie og advarer mod en accelererende opmærksomhedskrise
I ’The Internet Is Not What You Think It Is: A History, a Philosophy, a Warning’ griber tænkeren og videnskabshistorikeren Justin E.H. Smith imponerende langt tilbage i historien for at forklare internettets opkomst og forudsætninger

I ’The Internet Is Not What You Think It Is: A History, a Philosophy, a Warning’ griber tænkeren og videnskabshistorikeren Justin E.H. Smith imponerende langt tilbage i historien for at forklare internettets opkomst og forudsætninger

Princeton University Press

Moderne Tider
4. juni 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Først opstod livet på jorden. Så opstod internettet. Nej, vel? Jo, på en måde. For i en eller anden forstand har internettet altid været her. Som en ikkerealiseret idé allerede indeholdt i naturen. Og altså til stede, længe inden noget menneske overhovedet tænkte på fordelene ved at indhylle kloden i et gigantisk, indbyrdes forbundet informationsnet.

Det er den centrale tese i bogen The Internet Is Not What You Think It Is: A History, a Philosophy, a Warning, hvori tænkeren og videnskabshistorikeren Justin E. H. Smith griber imponerende langt tilbage i historien for at forklare internettets opkomst og forudsætninger.

De fleste kan blive enige om, at internettet udgør en af menneskehedens mest revolutionerende teknologiske bedrifter. Ikke desto mindre afviser Smith, der er professor ved Université de Paris, at det skulle repræsentere et radikalt brud i menneskehedens historie. Betragter man internettet i en bredere kontekst, viser det sig som et forbavsende forudsigeligt fænomen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her