Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Ny, glimrende bog undersøger, hvorfor singletilværelsen opfattes som en personlig fiasko

Aldrig før har så mange mennesker levet alene – og alligevel er den romantiske kærlighed Vestens sidste store fortælling. Det er afsættet for den tyske forfatter Daniel Schreibers beundringsværdigt ærlige og uhyre velskrevne bog ’Allein’
Daniel Schreiber er så belæst, velskrivende og storsindet med sine følelser, at man som læser går med ham hele vejen og selv tænker videre over, om der mon en dag kommer noget andet end fortællingen om den evige romantiske kærlighed.

Daniel Schreiber er så belæst, velskrivende og storsindet med sine følelser, at man som læser går med ham hele vejen og selv tænker videre over, om der mon en dag kommer noget andet end fortællingen om den evige romantiske kærlighed.

Soeren Stache

Moderne Tider
3. september 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Det kan tage få øjeblikke at blive forladt og gå fra tosomhed til ensomhed. Det kan tage år at opbygge et selvstændigt liv i et lykkeligt forhold til sig selv. Og så kan selv dette selvbestemte liv alligevel på få sekunder slå om i en dyb følelse af ensomhed.

Ja, selv i parforhold kan ensomheden blive så overmandende, at kun angsten for at blive permanent ensom holder én fra at vove springet ud i selvstændigheden. Springet fra ’vi’ til ’jeg’, hvor den enkelte tilmed skal holde ud at leve alene i et samfund, der stadig er indrettet efter ’far, mor og børn’-normen.

Det er et af tidens helt store psykologiske og sociale paradokser her i Vesten: Aldrig har der været så mange singler som i dag. Og alligevel fejrer vi den romantiske kærlighed mere end noget andet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her