Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Ny bog er en guide til akademikere og aktivister, der vil undgå identitetspolitikkens fælder

At ’lytte til de mest marginaliserede i rummet’ er blevet almindelig praksis i mange aktivistiske og akademiske kredse. Ny bog argumenterer for, at identitetspolitikken dermed risikerer at gå eliternes ærinde
Olufemi Taiwo, lektor i filosofi ved Georgetown University (på billedet), argumenterer for, at identitetspolitikken er blevet mere og mere fremmed for den radikale venstrefløj, fordi den er blevet erobret af de mest magtfulde i samfundet.

Olufemi Taiwo, lektor i filosofi ved Georgetown University (på billedet), argumenterer for, at identitetspolitikken er blevet mere og mere fremmed for den radikale venstrefløj, fordi den er blevet erobret af de mest magtfulde i samfundet.

Daniel Slim/AFP/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
20. august 2022

Når bølgerne går højt i den offentlige debat, får man indimellem det indtryk, at kønsneutrale pronominer, aflysning af mexicanske temafester og kanonkritik på universitetet udgør nogle af vor tids største trusler.

Samtidig er nogle af de politiske dagsordener, som ofte samles under betegnelsen ’identitetspolitik’, på mange måder blevet mainstream og bruges i stigende grad symbolsk til at rebrande magtens institutioner. Når Pride-paraden løber af stablen i København i løbet af weekenden, kan det forventes, at blandt andre Danske Bank viser regnbueflaget.

Hvordan skal venstrefløjen forholde sig til dette paradoks?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her