Bogkritik
Læsetid: 3 min.

’Klimaracismen’ har vind i sejlene, hævder interessant, men også problematisk bog

Mens vi påfører den sydlige halvkugle store klimaproblemer, får ’deres’ overbefolkning skylden for krisen, lyder det fra tyske forskere i en opsigtsvækkende – og selvretfærdig – bog
Et typisk synspunkt er, at vel er klimatruslen reel, men den skyldes overbefolkning, og derfor skal den kinesiske, afrikanske, muslimske – her fra Cairo i Egypten – befolkning reduceres. Et ræsonnement med et regulært fascistisk potentiale.

Et typisk synspunkt er, at vel er klimatruslen reel, men den skyldes overbefolkning, og derfor skal den kinesiske, afrikanske, muslimske – her fra Cairo i Egypten – befolkning reduceres. Et ræsonnement med et regulært fascistisk potentiale.

Mohamed El-Shahed

Moderne Tider
19. november 2022

Tørke, smeltende gletsjere og skovbrande.

Europa har en alarmerende sommer bag sig. Og alligevel har Italien fået en ny højreorienteret regeringskoalition, hvor to af partierne drømmer sig tilbage til et varmt forhold til Putin og hans fossile glæder. I østeuropæiske lande som Tjekkiet blomstrer protesten mod regeringens afsked med russisk energi. Og i det tidligere DDR er protesterne så stabile, at der er frygt for en ny højreradikal bevægelse a la den antiislamiske Pegida-bevægelse. En strømning, som højrefløjspartiet Alternative für Deutschland både rider på og skubber til: Længe har AfD propageret for at redde dieselbilen, atomkraften, kulkraften og gashandlen med Rusland – altså hele den gode gamle fossile normalitet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her