Bogkritik
Læsetid: 6 min.

Ny bog viser, hvordan menneskedyret tæmmede sig selv

Mennesket er et produkt af selvtæmning, lyder en udbredt tese. Videnskabsformidleren Thomas Thaulov Raab udfolder ideen med pædagogisk tæft i ny bog
Mennesket er et produkt af selvtæmning, lyder en udbredt tese. Videnskabsformidleren Thomas Thaulov Raab udfolder ideen med pædagogisk tæft i ny bog

Sebastian Willnow/AP/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
19. november 2022

Vi har længe været klar over, at menneskehjernens utroligt store volumen har været helt afgørende for vores arts verdensherredømme. Den store hjerne har givet os evnen til at tænke, organisere os, fordele arbejdet, huske præcise og store mængder information og ikke mindst udvikle et kompliceret sprog.

Men i disse år bliver evolutionsbiologer og antropologer mere og mere klar over, at andre faktorer også er helt centrale for forståelsen af, hvordan mennesket blev verdens mest utrolige dyreart. Det handler ikke mindst om at forstå den rolle, sociale interaktioner har spillet i menneskets selvtæmning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her