Bogkritik
Læsetid: 4 min.

Tysk bestseller: Tid burde være det gode, vi fordeler politisk

Vi arbejder os i stykker og svigter vores pårørende. En ny tidskultur er vejen til større retfærdighed mellem kønnene, generationerne og klasserne, lyder det i en yderst læseværdig tysk debatbog
Moderne Tider
4. marts 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her
Vi arbejder os i stykker og svigter vores pårørende. En ny tidskultur er vejen til større retfærdighed mellem kønnene, generationerne og klasserne, lyder det i en yderst læseværdig tysk debatbog

Paula Winkler

Herregud – en årlig fridag mere eller mindre.

Den erklærede tyske feminist og journalist Teresa Bücker kendte selvfølgelig ikke den danske debat om store bededag, da hun udgav Alle_Zeit. Eine Frage von Macht und Freiheit (Al_tid – et spørgsmål om magt og frihed), som lige nu huserer på de tyske bestsellerlister. Men hun leverer alligevel et vigtigt perspektiv til den danske debat med sin bog, der har et klart udgangspunkt: Vi får ikke håndteret tidens sundhedsmæssige, psykiske, sociale, demokratiske og fordelingsmæssige problemer, hvis vi ikke tager spørgsmålet om tid langt mere alvorligt.

Det handler ikke kun om personlige behov og slet ikke om bekvemmelighed. Det handler om ligestilling mellem kønnene, generationerne og selv klasserne – for det er påviseligt, at både frivilligt og politisk engagement også er et spørgsmål om tidsressourcer, som folk med fuldtidserhvervsarbejde og fuldtidsomsorgsarbejde sjældent har.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

fin egenfeldt

Hvor dejligt at læse om en der har de rette perspektiver.

Jesper Johannsen

I Tyskland har de for længst etableret det liberale elitære forsikringsbasserede konkurrencesamfund med et A, B og C hold, hvor den velhavende del af befolkningen lever i sus og dus af tid og penge på ryggen af særligt C holdet, hvis arbejde aldrig tager ende.

Det "moderne" forsikringspolice velfærdssamfund, som SVM regeringen nu er godt i gang med at etablere efter Mette Frederikssen's Socialdemokrati har givet grønt lys til det.

20 år med Venstre ved magten i tiden 2003 til 2015 med Dansk Folkeparti som parlamentarisk grundlag med en forvrænget udlændinge politik som rygrad og brækjern mod den skatte finansierede velfærdsstat som det kommende C hold ivrigt stemte for er ved at give pote.

Hvad konsekvensen bliver for de mange tidligere Dansk Folkeparti vælgere bliver har de slet ikke forstået. Endnu. Men med en kommende officiel pensionsalder for særligt deres børn kommer de til det. Men så er det for længst for sent.

Jesper Johannsen

Men med en kommende officiel pensionsalder PÅ 74 ÅR+ :-)