Nana Balle

Sider

  1. Stambord
    26. november 2022

    Fremtidens supermad er 7.000 år gammel

    Det lille ultrasunde quinoafrø fra Andesbjergene kan få en central rolle i vores grønne fødevareomstilling. Men for de oprindelige dyrkere har udbredelsen også haft mindre heldige konsekvenser
    Det lille ultrasunde quinoafrø fra Andesbjergene kan få en central rolle i vores grønne fødevareomstilling. Men for de oprindelige dyrkere har udbredelsen også haft mindre heldige konsekvenser
  2. Stambord
    16. oktober 2021

    Trøflerne truet: Den svovlduftende diamant er under klimapres

    Trøflen er en køkkenlegende, og efterspørgslen på det mytiske, underjordiske frugtlegeme er eksploderet under den postpandemiske hedonisme. Men nu kan klimaforandringer true den fineste svamp i familien: den hvide Alba-trøffel
    Trøflen er en køkkenlegende, og efterspørgslen på det mytiske, underjordiske frugtlegeme er eksploderet under den postpandemiske hedonisme. Men nu kan klimaforandringer true den fineste svamp i familien: den hvide Alba-trøffel
  3. Stambord
    24. september 2022

    I Danmark spilder vi 814.000 ton mad om året: »Men mad er tit allerbedst, lige før det knækker over«

    Nytænkende kokke og producenter går til kamp mod det enorme spild af verdens fødevarer, når de omdanner gammel broccoli, fiskeskæl, kaffegrums, klid, ølgær og pensionerede høns til delikatesser
    Nytænkende kokke og producenter går til kamp mod det enorme spild af verdens fødevarer, når de omdanner gammel broccoli, fiskeskæl, kaffegrums, klid, ølgær og pensionerede høns til delikatesser
  4. Stambord
    18. september 2021

    Gastronomien er ramt af en ny trend: Ser det her godt ud på Instagram?

    Instagram har fremelsket et madunivers fyldt med farver og fancy effekter, hvor der er knald på den kulinariske selviscenesættelse. Men det stilrene udtryk er ved at få modspil fra et mere kaotisk take på madlavning i den digitale æra
    På de sociale medier drukner vores mad i glitter, farver og visuel iscenesættelse.
  5. Stambord
    22. oktober 2022

    Velkommen til krisekøkkenet: Måske står efterkrigstidens madlavningstricks over for en renæssance

    Bedstemors køkkenrutiner kan bruges til at håndtere vor tids kriser
    Bedstemors køkkenrutiner kan bruges til at håndtere vor tids kriser
  6. Stambord
    26. februar 2022

    Dåsemad behøver ikke længere være et angstprovokerende industriprodukt

    En særlig type fiskekonserves er kommet på menuen herhjemme – og den trækker tråde til både Sydeuropa og det tidligere Sovjet
    En særlig type fiskekonserves er kommet på menuen herhjemme – og den trækker tråde til både Sydeuropa og det tidligere Sovjet
  7. Stambord
    27. august 2022

    Tillykke til spam: Verdens mest berømte og berygtede dåsekød fylder 85 år

    Den lyserøde, bævrende masse har ændret status fra inferiør krigsmad i et forarmet Europa til et næsten kultagtigt indslag i flere moderne asiatiske køkkener
    Den lyserøde, bævrende masse har ændret status fra inferiør krigsmad i et forarmet Europa til et næsten kultagtigt indslag i flere moderne asiatiske køkkener
  8. Stambord
    4. juni 2022

    Økologi er ikke længere nok, mener flere restauranter: Nu skal »regenerativt landbrug« skabe en bæredygtig madkultur

    Landmanden kan blive den næste helt i klimafortællingen. For jorden, og hvordan den bliver dyrket, står helt centralt i et nyt fænomen, som går skridtet længere end økologi for at efterlade en mere modstandsdygtig jord
    Landmanden kan blive den næste helt i klimafortællingen. For jorden, og hvordan den bliver dyrket, står helt centralt i et nyt fænomen, som går skridtet længere end økologi for at efterlade en mere modstandsdygtig jord