Nana Wad

Nana Wad

Sommelier
Seneste artikler af
Nana Wad

Sider

Om

Født 1973 i Århus. Skolegang i Esbjerg og USA. Bosat i København siden 1992. Har haft berøring med musikbranchen og vilde dyr i ZOO og har et ikke-færdigt, men meget inspirerende teologi-studie i bagagen. Udannet sommelier og tidl. PR-ansvarlig hos Kjær & Sommerfeldt. Forfatter til bøgerne Kend din vin Kvinde, Værd at vide om vin samt bidragyder til essaysamlingen Det daglige Brød. Har skrevet vin og rejseartikler særligt fra Italien. Fra 2017 partner i vinfirmaet Victoria Vine på Christianshavn. Er desuden mor til tre drenge og en pige.

Mest læste
  1. Viognier giver stor vin og kan ikke trylles lille og pikant. Det er en drue med pondus, fede lår, stort hår og stærk udstråling
  2. Verdicchio anses for Italiens vigtigste drue og dens særegne træk er, at den kan ældes med glans og forvandling – som en smuk, gammel kvinde med hat og handsker
  3. Ugens drue garganega er kendt for at lave Soave-vin, som Information-læsere i pensionsalderen sikkert kan huske. Soave fik et dårligt ry og forsvandt, men oplever lige nu gigantisk opblomstring som intellektuel vin
  4. Viura har ry for ikke at kunne lave verdensklassevin, men skønheden findes, og en dag opdager du den lige midt i den sorgløse hverdagsvin
  5. Riesling er 12-talspigen, både i retskrivning, latin, fysik og atletik. Druen er synonym for ren og civiliseret, men den kan også forvandles til en gammel vampyr
  6. Pinot gris er en skizofren drue, som både kan lave vin, der minder om en husholdningselev fra 1950’erne og amerikansk bimbo-vin, fortyndet med is
  7. Den råbende og skrigende hvidvinsdarling sauvignon blanc kan være alt fra vulgær og skinger til pikant og frisk
  8. Albariño-druen smager så godt, at man kan komme til at grine. Og har man vænnet sig til at drikke den, bliver dyre franske hvidvine patetisk snobbede