Nana Wad

Nana Wad

Sommelier
Seneste artikler af
Nana Wad

Sider

Om

Født 1973 i Århus. Skolegang i Esbjerg og USA. Bosat i København siden 1992. Har haft berøring med musikbranchen og vilde dyr i ZOO og har et ikke-færdigt, men meget inspirerende teologi-studie i bagagen. Udannet sommelier og tidl. PR-ansvarlig hos Kjær & Sommerfeldt. Forfatter til bøgerne Kend din vin Kvinde, Værd at vide om vin samt bidragyder til essaysamlingen Det daglige Brød. Har skrevet vin og rejseartikler særligt fra Italien. Fra 2017 partner i vinfirmaet Victoria Vine på Christianshavn. Er desuden mor til tre drenge og en pige.

Mest læste
  1. Der er en påfaldende mangel på diversitet i vinens verden – mens det er let at få øje på sorte drueplukkere i markerne, fylder de langt mindre blandt branchefolk og i målgrupperne for reklamerne. Tid til selvransagelse på vinens og egne vegne
  2. Den råbende og skrigende hvidvinsdarling sauvignon blanc kan være alt fra vulgær og skinger til pikant og frisk
  3. Højpandede vinsnobber har ikke så meget til overs for grenache. Men ski’ hul i det, for de vilde grenachevine passer perfekt til det grove franske landkøkken, som akademisk godtfolk har spist fra i årtier
  4. Informations vinskole giver venstrefløjen rødvinen tilbage! I sidste uge gennemgik vi den maskuline cabernet sauvignon, og nu er turen kommet til hans kone: Den bløde, runde merlot, som Peter Brixtofte elskede så højt …
  5. Ugens drue garganega er kendt for at lave Soave-vin, som Information-læsere i pensionsalderen sikkert kan huske. Soave fik et dårligt ry og forsvandt, men oplever lige nu gigantisk opblomstring som intellektuel vin
  6. I denne uge parkerer vi klimabevidstheden for en stund. For nu skal det handle om den franske udbryderdrue carménère, som gav sin familie fuckfingeren og rejste mod varmere himmelstrøg i Chile, hvor den gav sig ud for at være sin tvilling, merlot
  7. Den forjættede, italienske nebbiolodrue ser uskyldig ud, men er alt andet end harmløs og kan skabe næsten torturerende tanniner. Den er for dem, der forstår sig på ægte skønhed, og dens duft kan få verden til at stå stille
  8. Det tager lidt tid at lære at elske den toscanske drue sangiovese. Lidt ligesom når man skal vænne sig af med sukker i kaffen. Svært i begyndelsen, men så falder alle brikker på plads, og du vil til evig tid beundre den sofistikerede italienske drue