Nanna Simonsen

Seneste artikler af
Nanna Simonsen
  • Heureka!

    Den dybe tallerken Gode opfindelser er aldrig overflødige. Tænk bare på æggebægret, det varme vand og den dybe tallerken - ja, og brød i skiver, for bare at nævne nogle få og ganske nærliggende...
  • Hønse-virkelighed

    Den dybe tallerken Det der med hønsefricassé er åbenbart mad, der får appetitorglet til at bruse hos mange. Sidste uges referat af et måltid med en hønsefricassé i en central rolle har således fået flere til at kræve en opskrift på samme spise...
  • Hønse-fantasi

    Den dybe tallerken Is, magien i de to bogstaver lærer man sig tidligt i livet. Og når de voksne begynder at kryptere emnet ved at stave det bagfra, så lærer man sig bare at stave bagfra...
  • Hollandske sild

    Den dybe tallerken En sildemad til frokost, det er godt. Heldigvis har vi stadig lidt sild tilbage fra julen. Der er nogle ganske almindelige 'hvide sild', dvs. marinerede sild lavet af islandske spegesild, og så er der lidt sherrysild lavet af islandske kryddersildefileter...
  • Det skal nok gå

    Den dybe tallerken Nu er julen forbi, for nu hænger gåseskroget og dingler blandt tomme fedtkuglenet i dronningbusken på min mors terrasse, højt hævet over ræveluskeniveau. Nok er gamle grå Mikkel afholdt for sine daglige strejftog, men der råder strenge ædebestemmelser for de forskellige dyr, der frekventerer haven...
  • Julefed på jord

    Den dybe tallerken Jeg nærer den dybeste beundring for mennesker, der selv laver fyldte chokolader - eller konfekt, som de jo kaldes på denne årstid. Det er et helvede. Ja selvfølgelig er det ikke et helvede bare at lave sådan nogle 'sammenlagte leverpostejsmadder', som vi lavede, da jeg var barn, og som, jeg i øvrigt stadig tror, udgør topmålet af konfektureudfoldelser hjemme hos min mor...
  • Julegaven

    Den dybe tallerken Hvad ønsker du dig til jul? Spørger familien, og jeg bliver flov. Ikke af frygt for at dumpe i ædel- og godhjertethed. Familien ved, at jeg er 'a material girl', der ikke begrænser sig til fromme ønsker om et godt liv og fred i verden...
  • Duften i bageriet

    Den dybe tallerken Det er nok en form for husmoderforfængelig-hed. En slags opfindsomhedsfeber, der ved juletid har fået mig til at endevende småkagernes europakort for nye varianter til dåserne...
  • De gode væsker

    Den dybe tallerken Der optræder mange sjatter af forskellig slags i mine opskrifter. Nogle af dem er bare vand, men langt de fleste er livgivende væsker som vin, eddike, citronsaft eller fond...

Sider

Mest læste
  1. En smuk, klar og lys okker suppe med enkelte fedtkringler som perler på overfladen og masser af nye, friske og fine urter udskåret og kogt til at behage munden tager tid. Masser af god tid...
  2. DEN DYBE TALLERKEN Efterhånden som de fugtige streger tørrede i efterårssolen, blev de brune. Vi tegnede tal og bogstaver med nogle hårde små frugter fra buskene ved den lange rækkehusmur...
  3. Den dybe tallerken Man kan ikke påstå, at agurker ligefrem er blevet syltet af Information denne sommer. Dog er der stadig sider af de langstrakte grønne, der slet ikke, eller kun sporadisk har været berørt...
  4. Den dybe tallerken Det er nok en form for husmoderforfængelig-hed. En slags opfindsomhedsfeber, der ved juletid har fået mig til at endevende småkagernes europakort for nye varianter til dåserne...
  5. DEN DYBE TALLERKEN På lofter hos bedsteforældre og andre, der har gemt legetøj fra halvtredserne, står gamle bondegårdssæt. Her vidner geden om, at dette dyr ikke er nyt i Danmark, hverken som malke- eller køddyr...
  6. DEN DYBE TALLERKEN Skal jeg smide de umodne ud?" råbte han. Oplivet af at have fået en mand med rigtig kartoffelforstand ilede jeg til. Tænk at han sådan med et enkelt blik kunne skelne modne kartofler fra umodne - afsløre grov gartner- og grossistslendrian så at sige...
  7. Den dybe tallerken En sildemad til frokost, det er godt. Heldigvis har vi stadig lidt sild tilbage fra julen. Der er nogle ganske almindelige 'hvide sild', dvs. marinerede sild lavet af islandske spegesild, og så er der lidt sherrysild lavet af islandske kryddersildefileter...
  8. DEN DYBETALLERKEN Den var aldrig gået på et menukort. Tre af gastronomiens syndebukke forsamlet til ét måltid. Hvem skulle have troet, at de ville komme i avisen for det gode? Først da vi satte os, gik det op for mig, at mit frembårne måltid var alle statistiktro børns og voksnes mareridt: sild, spinat og råkost...