Nanna Simonsen

  • 27. oktober 2005
  • 29. januar 2000

    Heureka!

    Den dybe tallerken Gode opfindelser er aldrig overflødige. Tænk bare på æggebægret, det varme vand og den dybe tallerken - ja, og brød i skiver, for bare at nævne nogle få og ganske nærliggende...
  • 22. januar 2000

    Hønse-virkelighed

    Den dybe tallerken Det der med hønsefricassé er åbenbart mad, der får appetitorglet til at bruse hos mange. Sidste uges referat af et måltid med en hønsefricassé i en central rolle har således fået flere til at kræve en opskrift på samme spise...
  • 15. januar 2000

    Hønse-fantasi

    Den dybe tallerken Is, magien i de to bogstaver lærer man sig tidligt i livet. Og når de voksne begynder at kryptere emnet ved at stave det bagfra, så lærer man sig bare at stave bagfra...
  • 8. januar 2000

    Hollandske sild

    Den dybe tallerken En sildemad til frokost, det er godt. Heldigvis har vi stadig lidt sild tilbage fra julen. Der er nogle ganske almindelige 'hvide sild', dvs. marinerede sild lavet af islandske spegesild, og så er der lidt sherrysild lavet af islandske kryddersildefileter...
  • 31. december 1999

    Det skal nok gå

    Den dybe tallerken Nu er julen forbi, for nu hænger gåseskroget og dingler blandt tomme fedtkuglenet i dronningbusken på min mors terrasse, højt hævet over ræveluskeniveau. Nok er gamle grå Mikkel afholdt for sine daglige strejftog, men der råder strenge ædebestemmelser for de forskellige dyr, der frekventerer haven...
  • 24. december 1999

    Julefed på jord

    Den dybe tallerken Jeg nærer den dybeste beundring for mennesker, der selv laver fyldte chokolader - eller konfekt, som de jo kaldes på denne årstid. Det er et helvede. Ja selvfølgelig er det ikke et helvede bare at lave sådan nogle 'sammenlagte leverpostejsmadder', som vi lavede, da jeg var barn, og som, jeg i øvrigt stadig tror, udgør topmålet af konfektureudfoldelser hjemme hos min mor...
  • 18. december 1999

    Julegaven

    Den dybe tallerken Hvad ønsker du dig til jul? Spørger familien, og jeg bliver flov. Ikke af frygt for at dumpe i ædel- og godhjertethed. Familien ved, at jeg er 'a material girl', der ikke begrænser sig til fromme ønsker om et godt liv og fred i verden...
  • 11. december 1999

    Duften i bageriet

    Den dybe tallerken Det er nok en form for husmoderforfængelig-hed. En slags opfindsomhedsfeber, der ved juletid har fået mig til at endevende småkagernes europakort for nye varianter til dåserne...

Sider

  1. 6. december 1997

    Kvædereaktioner

    DEN DYBE TALLERKEN Efterhånden som de fugtige streger tørrede i efterårssolen, blev de brune. Vi tegnede tal og bogstaver med nogle hårde små frugter fra buskene ved den lange rækkehusmur...
  2. 13. november 1999

    Suppe så det synger

    En smuk, klar og lys okker suppe med enkelte fedtkringler som perler på overfladen og masser af nye, friske og fine urter udskåret og kogt til at behage munden tager tid. Masser af god tid...
  3. 11. december 1999

    Duften i bageriet

    Den dybe tallerken Det er nok en form for husmoderforfængelig-hed. En slags opfindsomhedsfeber, der ved juletid har fået mig til at endevende småkagernes europakort for nye varianter til dåserne...
  4. 31. oktober 1998

    Tajine med ged

    DEN DYBE TALLERKEN På lofter hos bedsteforældre og andre, der har gemt legetøj fra halvtredserne, står gamle bondegårdssæt. Her vidner geden om, at dette dyr ikke er nyt i Danmark, hverken som malke- eller køddyr...
  5. 8. januar 2000

    Hollandske sild

    Den dybe tallerken En sildemad til frokost, det er godt. Heldigvis har vi stadig lidt sild tilbage fra julen. Der er nogle ganske almindelige 'hvide sild', dvs. marinerede sild lavet af islandske spegesild, og så er der lidt sherrysild lavet af islandske kryddersildefileter...
  6. 1. august 1998

    Nye boller på suppen

    DEN DYBE TALLERKEN Yderst ved vejen stod tagetes og petunier og udsendte dufte med spor af kørvel og nelliker. Nærmere huset kunne man, når vinden var i dét hjørne, være uheldig at få en hilsen fra septiktanken omme i gården ved cykelskuret, mens Van Fleet-rosens æbleagtige rosenduft lagde en effektiv dæmper på dunsten...
  7. 1. maj 1999

    Kalv på gaflen

    DEN DYBE TALLERKEN Forår og forsommer er der rift om ryggene. Når bryllupsfeberen breder sig, og det er højsæson for konfirmationer, er der mange kalverygge, der kommer til højbords...
  8. 2. oktober 1999

    Ærværdige æbler

    Den dybe tallerken Jeg har for et par år siden fået overdraget min gamle fasters scrapbog med madopskifter klippet ud af Berlingske Aftenavis og diverse provinsaviser i 50'erne...