Niklas Hessel

Niklas Hessel

Redaktør, Moderne Tider

Sider

 1. Interview
  16. juli 2022

  Den mest effektive kur mod inflation er en recession – og sådan én kan vi snart stå over for

  Hvis Rusland ikke genåbner gasrørledningen Nord Stream 1 vil der være stor risiko for en recession, lyder det fra økonom Jacob Funk Kirkegaard.
  Hvis Rusland ikke genåbner gasrørledningen Nord Stream 1 vil der være stor risiko for en recession, lyder det fra økonom Jacob Funk Kirkegaard.
 2. Nyhedsbrev
  11. maj 2022

  Kan Ukraine undvære russisk gas?

  Her er dagens udgave af nyhedsbrevet om krigen og verdensordenen
  Under krigen i Ukraine er man fortsat med at sende omkring en fjerdedel af den gas, man sælger til Europa, gennem netop Ukraine. Men selv om gaseksporten på den ene side sikrer penge til den russiske krigskasse, har rollen som transitland også fordele for landet.
 3. Nyhedsbrev
  22. marts 2022

  Vi frygter, at Putin er ved at blive vanvittig. Og det passer ham nok glimrende

  Frådende taler og ikke specielt subtile henvisninger til Ruslands atomvåben har fået mange til at spørge, om Putin er ved at miste grebet. Det spørgsmål tager vi op i denne anden udgave af Informations nyhedsbrev om krigen i Ukraine – og verdensordenen
  Putin ved fejringen af otteårsdagen for annekteringen af Krim den 18. marts.
 4. Nyhedsbrev
  31. maj 2022

  Den russiske valuta har klaret sig forbløffende godt. Men egentlig burde det ikke overraske os

  Her får du dagens udgave af nyhedsbrevet om krigen og verdensordenen
  Alt i alt er Rusland indtil videre sluppet temmelig godt fra en vanskelig situation, men den russiske forbruger mærker stadig, at importen er faldet dramatisk på grund af sanktionerne: Manglen på elektroniske komponenter har blandt andet fået myndighederne til at beslutte, at nye russiske biler ikke længere behøver at inkludere airbags.
 5. Nyhedsbrev
  4. maj 2022

  Verden havde glemt alt om Transnistrien. Nu frygter man, at det kan blive en ny front i krigen

  Her er dagens nyhedsbrev om krigen i Ukraine – og hvad den betyder for verdensordenen
  Tingene er ikke helt, som de plejer i Transnistrien. Området, der ligger i det østlige Moldova og grænser op til det sydlige Ukraine, har på det seneste været ramt af en række mystiske eksplosioner, der blandt andet er gået ud over to radiotårne, oplyser de lokale myndigheder, der har udleveret dette billede.
 6. Kommentar
  5. marts 2022

  Måske kunne vi ikke have stoppet Rusland. Tragedien er, at vi aldrig for alvor prøvede

  Vi ignorerede advarslerne om Vladimir Putins intentioner. I stedet for at lade ham betale en pris for sin aggression mod Ruslands naboer gennem flere år lod Europa den russiske gas flyde og vores forsvar forfalde. Det er den tragiske baggrund for det, som nu finder sted i Ukraine
  Det er op til ukrainerne at udkæmpe en europæisk krig for selvbestemmelse og demokratiske friheder, som for længst er trådt under fode i Rusland. På billedet har ukrainske tropper forskanset sig uden for Kharkiv den 25. februar.
 7. Nyhedsbrev
  17. maj 2022

  Her er, hvad vi ved om de russiske ’filtreringslejre’ i Ukraine

  »Vi vil tilbageholde alle banditter og fascister,« har den russiske ambassade i USA forklaret, mens ukrainske beretninger vidner om tæsk og tortur. Det sætter vi fokus på i dagens nyhedsbrev om krigen og verdensordenen
  Civile ukrainere bliver også screenet i en lejr i landsbyen Bezimenne uden for Mariupol for at forhindre »ukrainske nationalister i at infiltrere Rusland«, lyder det fra den Kreml-tro avis Rossiyskaya Gazeta. Men flere betretninger fra forholdene i lejrene tyder på, at der foregår mere end det. På billedet ses en kvinde med hendes to børn, de er blevet evakueret fra Azovstal-stålværket i Mariupol og befinder sig nu i Bezimenne. 
 8. Nyhedsbrev
  27. juli 2022

  Amerikanske missilsystemer kan blive en gamechanger i krigen i Ukraine

  Her er dagens udgave af nyhedsbrevet om krigen og verdensordenen
  Ukrainske tropper bruger amerikanske såkaldt HIMAR-missilsystemer til at ramme russiske mål i regionen Zaporizjzja i Ukraine. Raketterne kan med stor præcicion ramme mål 80 kilometer væk.