Redaktionen læser

10-12 minutter redder økonomien, eller?

10-12 minutter redder økonomien, eller?
Politiken
Nyhedsbloggen
I 2009 var Venstres næst- og gruppeformand fortaler for at øge arbejdstiden med 10 minutter.

Kristian Jensen foreslog i 2009 på sin Facebookside at give økonomien et løft ved at lade danskerne arbejde 10 minutter mere om dagen – et forslag som ligner S-SF's Fair Løsning-forslag om at hæve den gennemsnitlige arbejdstid med 12 minutter.

Regnestykket er ganske simpelt. Der er brug for arbejdskraft svarende til 50.000 årsværk... Vi er 2,84 mio. danskere i beskæfigelse og dermed er det faktisk et meget lille ekstra bidrag der skal ydes.

Hvis hver beskæftiget dansker arbejder 10 minutter mere hver dag, og kun 5 minutter ekstra om fredagen - det skal jo være weekend ;-) så ville vi have overopfyldt målsætningen.

I dag mener Kristian Jensen imidlertid ikke, at sådan en løsning er brugbar.

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.