Redaktionen læser

Den bedste dårlige taber

Den bedste dårlige taber
Jyllands-Posten
Nyhedsbloggen
Blå blok har brug for en ny fortælling efter tabet af regeringsmagten og Jyllands-Postens lederskribent rækker en hjælpende hånd frem: VKO har været ofre for en 10 år lang had-kampagne

Hvis noget kendetegnede oppositionen - både på og uden for Christiansborg - under de 10 år med VKO-flertallet, må det være netop det indædte had, som slog de borgerlige i møde. Man kunne få opfattelsen af, at VK var kommet til magten ved en slags statskup, sådan nærmest. Venstrefløjen blev sat effektivt til vægs af en eminent dygtig statsminister, og man reagerede som forurettede børnehavebørn.

Der blev hele vejen igennem talt meget om ”tonen”, men de, der var mest bekymret på dens vegne, var sjovt nok også dem, der svovlede og hadede mest. Anders Fogh som ”hulemand”, Pia Kjærsgaard som tilsølet rotte, Danmark som lukket, indadvendt, stigmatiserende, superliberalistisk, småracistisk og meget mere af samme skuffe. Hovedparten af kultureliten glemte alt om at være kritisk og selvstændigt tænkende og kastede sig ud i en forbløffende enslydende og smalsporet kampagne mod Fogh-regeringerne.

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

oppositionen som smalsporet og uselvstændige? Joke?

Ja det er da en måde at se tingene på.

En anden kunne være denne.
Experterne blev fyret og erstattet af sørine Godtfredsen og lomborg.
Teaterlivet afløst af en grim kolods på lerfødder.

Og pludselig havde vi precis den værdirelativisme (som Blå blok angiveligt kæmper så hårdt imod)
I det Maren i kæret pludselig var lige så klog som Niels Bohr og Søren Kirkegaard tilsammen.

Visse Vasse....

Fogh som eminent dygtig?
Jyllands Posten må have spist søm!

Min anledning til at kritisere VKO hårdt,
bunder i den simple apolitiske iagttagelse,
at regeringsførelsen var historisk inkompetent.
Hverken mere eller mindre.

Jyllands Posten beviser igen, at den lider af et ideologisk tunnelsyn, i sin ukritiske hyldest til
Fogh-æraen. Når dagen er omme, handler det om
resultatet på bundlinien. Fogh og hans afløser Løkke, har efterladt statsfinanserne i en miserabel
tilstand. De er begge dumpet på lederegenskaber!!
Mvh.Th

Nb. Det klær´ikke de borgerlige og deres mediemonopol, at indtage offerrollen. "Had",
min bare r.. i laser!

Er det et referat fra masochistisk årsmøde?

Hvem andre end venstrebønder læser JyllandsPesten. Deres forblændelse er total.

Nu har Jyllands-Posten jo historisk altid haft en ulykkelig hang til stærke ord overfor politiske modstandere og demokratiet.

Da Hitler havde taget magten i Tyskland jublede avisen og kaldte omvæltningen for en naturlig reaktion mod det demokratiske misregimente.

Hvis man vil læse om had, bør man læse Jyllands-Postens leder fra 17. maj 1933, hvor det bl.a. hedder:
"Naar italienske og tyske Vælgere kan gøre kort Proces med partipolitiske Godtfolk, der i Demokratiets Navn misregerer og udbytter dem, vil danske Vælgere naturligvis tage ved Lære og maaske følge Eksemplet.

Saa meget mere som de ved, at demokratisk Folkestyre, saadan som vi kender det, er en Luksus, som man kan tillade sig i gode Tider, naar der er Medbør i økonomisk Henseende. Men til at genrejse Økonomien efter mange Aars Solderi kræves der en fast Haand".

Som Jørgen Dragsdahl skriver i artiklen Når Jyllands-Posten er i ekstremismens vold…
så er: ”Ekstremismen er Jyllands-Postens evige forbandelse. Den udspringer af et had til alt, som kan sættes i forbindelse med socialistiske tendenser.”

http://www.dragsdahl.dk/A19900419.htm

...JP´s blog-univers er / var nærmest "Breivik´sk"...
...såeh, klap hesten ude i Viby!

Alan Strandbygaard

Manden har ret: Vi hadede VKO.

Men det skal tilføjes at vi heller ikke glemmer dem.

Det mørkeste kapitel i nyere Danmarks historie.

Er der nogen der har fremført det som JP mener andre har fremført er det JP selv, ikke mindst med de famøse og berygtede tegninger af Muhammed - som udelukkende var beregnet til 'hån, spot og latter-liggørelse.'

JP har, både i flere leder-artikler samt i hele dets blog-univers de sidste 5-10 år, skabt en atmosfære af, ja, man kan godt kalde det for 'had'; måske mørke er et bedre ord.

Og VKO kom ikke til magten ved et stats-kup; da de først havde magten kuppede de staten. Forstået på den måde, at de brugte staten som deres egen private husholdning og ramme for at gøre de ting, som de gjorde. Thor Pedersens manglende hukommelse om hvor han boede henne f.eks.; Henriette Kjærs og Lene Espersens svindelsag med deres boliger(dem hørte vi ellers ikke ,meget om, vel)

Og ikke mindst de helst store; Claus Hjorts løgne og bedrag overfor Folketinget, Inger Styøjbergs samme.
Og den helst store løgn: AFR's løgn der fik os ind i emn på forhånd tabt krig....

Måske skyldes det som JP kultur-elitens holdninger faktisk en undren over dette; det kunne måske også evt. tænkes at dække over en gennemgående politisk uenighed.....

JP mener ganske bestemt også at nazi-kortet er blevet trykket i tide og utide; dertil er kun at sige, at alt det som bl.a. Messerschmitt, Krarup, Langballe, og til dels Pia Kjærsgaard har sagt i de sidste 10-15 år præcist er det samme, visse personer sagde under Weimar-republikken --- dette gødede jorden for de holdninger og de handlinger der senere fulgte.

Dette er kun en forsmag på det ævl vi kommer til at høre fra JP de næste år. Jeg glæder mig til når de er nødt til at "skrue op", for der er da ikke en levende sjæl der tager deres vrøvl alvorligt.
Det bliver festligt.

Som JP skriver: "De borgerlige taber åbenbart med ophøjet ro og værdighed". Her er et par eksempler:
Brian Mikkelsen: "Et samarbejde med Enhedslisten er en tilbagevenden til albanske tilstande, som vil sætte samfundet fuldstændig i stå. Vores måde at leve på vil blive sat under pres".
Pia Kjærsgaard: "Enhedslistens revolutionsgardister er nu 50 procent større end de konservative. Hvis ikke det var tragisk, så er det på en eller anden måde en smule komisk".
Paula Larrain: "At stemme på Johanne er som at samle den smukke blaffer op på vejen, hvorefter alle tosserne kommer op af grøften".
Mere værdigt kan det ikke blive.

Der er stadig en verden til forskel på sprogbrug og attitude i de udtalelser Tom Paamand her eksemplificerer med, og så til den verden hvoraf den diskurs er rundet, som eksempelvis Carsten Jensen fornylig med rette har stået for skud for - der kan man komme med citater der ikke hører hjemme på tryk overhovedet.
Hadtalens oprindelse som stuerent fænomen herhjemme er den sære betragtning omkring DDF's enerverende 'bramfri' blad 'Danskeren' i sin tid fra regeringens side, at når de kritiserer os i proletarisk en tone, så må vi - som venstrefløj - naturligvis gerne bruge samme sprog. Det er jo os der er proletarerne og 'gadens sprog'..... dok dok ??? Vi er på fornavn med 'Pia' og hun er dum .. (tjae ... hehe :D ... nå men altså ... Vores verden er lille som en sandkasse.....
Det er denne tankegang der har kørt videre siden til dato, kan aflæses dagligt i debatters onelinere, og som artiklen påpeger eksistensen af.

@odd, nu er jeg jo et venligtsindet væsen, så jeg nøjedes med at kikke på udtalelser fra de politiske topspillere, der på passende vis demonterede JPs myte om sammes "ophøjede ro og værdighed".

Her efter synes jeg lissom ikke der var grund til at grave dybere - for det JP gør er at sammenligne retorikken fra diverse selvbestaltede kommentatorer og bagsædechauffører, der har kritiseret regeringen, med sprogbrugen fra den borgerlige regerings politikere. Altså en på hver måde urimelig sammenligning - der kun ville have holdt hvis JP havde set på hvad Villy Søvndal sagde om Pia Kjærsgaard og omvendt.

Hvis vi i stedet skal se på tilsvarende borgerlige kommentatorer med en sprogbrug som Carsten Jensens , er fx JPs paranoide bloggere (jeps, dér sværtede jeg lige) er et godt sted at starte. Men JPs leder sammenligner i stedet og som sædvanlig æbler med bananer for at få sine politiske regnestykker til at hænge sammen.

150.000 Jyllandspostens søndagsoplag 2010.
20.000 (?) Information.
Venstre vinder propagandakampen - uanset.

Jesper Frimann Ljungberg

Det mest paradoksale er jo at JP, der har gjort så meget skade på Dansk Erhvervsliv, stadig kan hente annonce kroner fra erhvervslivet.

Det viser måske bare at det er følelser og manipulation med følelser, det gælder om i politik.
At bruge hovedet og faktisk prøve at gennemføre en fornuftig politik er ikke noget vi kan li' her i lille Danevang.

// jesper

Alan Strandbygaard skriver:
"Manden har ret: Vi hadede VKO.

Men det skal tilføjes at vi heller ikke glemmer dem.

Det mørkeste kapitel i nyere Danmarks historie."

Jeps.
http://www.youtube.com/watch?v=7NdM_U9bvAc

Mange herinde undervurderer JP. Det er Danmarks største avis og som sådan har de en betydelig magt. Så selvom de vrøvler og er skingre og til tider direkte løgnagtige, så har de et stort publikum, og det skal man ikke undervurdere.

odd bjertnes skriver:
"...Carsten Jensen fornylig med rette har stået for skud for - der kan man komme med citater der ikke hører hjemme på tryk overhovedet."

Det passer ikke. Carsten Jensen er forfatter og har som sådan et farverigt sprog. Jeg fandt hans indlæg usandsynligt skarpt og præcist, og sprogblomsterne var fuldt ud berettiget.

Er forfatter en beskyttet titel, eller kan enhver sige hvad som helst og påkalde sig at være forfatter ?
Er debat-kommentarer nu 'skønlitteratur', uden nogen nødvendig sammenhæng med rationale og logik.
Eller er faglitteratur nu kunst ?
Siden sandheder her i verden er så pinlige er det da forståeligt at nogen kan forfølge sådanne 'nytænkninger' håbefuldt meen... ;D

Elles kan jeg kun anerkende Paamands skelnen mellem 'baglandskommentarer' og 'officielle udtalelser', men må fastholde at ting hænger sammen, og alt sagt har sin sagte betydning helt ud over hvad sigeren forestiller sig at han siger.

Jeg mente det ikke sådan, at forfattertitlen skulle beskytte Carsten Jensen. Jeg argumenterede bare for, at man må have forståelse for, at Carsten Jensen udtrykker sig skarpt, fordi han har det sprog han har.

Men jeg fandt beskrivelsen fuldt ud berettiget. En mindre farverig beskrivelse kunne have været at "DF bliver aldrig stuerene!".

Det jeg mente med, at man bør have forståelse for hans skarpe udtryk fordi han er forfatter, betyder i denne henseende kun, at andre ville udtrykke sig lige så skarpt hvis de kunne, og at de prøver at gøre det på deres eget sprog, som så bare ikke har det samme kraftfulde udtryk.

Den der med stuerenheden er jo i forvejen farverig og 'billedlig' - og misforståelig nok - synes det ...

Det gør jo fløjsede Enhedslister ikke, A Andkjær, - bliver stuerene nogensinde - hverken Pia's 'folke-parti', eller den kommende vikar på denne udskældte post.
Det ligger lissom i den parlamentariske position og har intet med hundepis at skaffe.

Og det er måske så ikke så 'farverigt' at det ikke har, men spis nu ikke mere gul sne ;-)