Redaktionen læser

Chefredaktør: Espersen må stå ved sin politik

Chefredaktør: Espersen må stå ved sin politik
Jyllands-Posten
Nyhedsbloggen
Dansk Folkepartis Søren Espersen raser over Information. Informations chefredaktør afviser

Det er en nedrig artikel med rent ud falsk indhold, som Information her bringer til torvs. Stik imod alle anstændige journalistiske principper har Information end ikke ulejliget sig med at ringe til mig for at bede om min kommentar.

Siger Søren Espersen i en pressemeddelelse lørdag, som svar på Informations artikel.

Informations chefredaktør, Christian Jensen, afviser Espersen:

Vi citerer et interview, han har lavet med VG. Som medie citerer vi løbende andre medier, og i dette tilfælde har vi tilmed haft lejlighed til at lytte båndet igennem, som VG har optaget med Søren Espersen, så vi har fuld tillid til og dokumenteret, hvad han siger til VG, og derfor viderebringer vi det.

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Jens Christoffersen

Omkring Informations vurderinger, så folder vi den sag ud her: Svar til Søren Espersen

Omkring vores kilder: artiklen er ikke lavet på baggrund af en VG Nett artikel, men et interview som VGs journalist har lavet med Espersen, et bånd vi har haft lejlighed til at høre.

Lad mig le! Damage control?

lars abildgaard

Dokumentation
Her er et udsnit af artiklen 'Det hvite Danmark' bragt i dagens udgave af Verdens Gang.
Hadde det vært opp til Søren Espersen, ville de to (to indvandrerdrenge, red) aldri kunnet bli danske statsborgere, selv om de begge er født her.

Og det er ikke fordi han sidestiller islamisme med nazisme, noe han for øvrig mer enn gjerne gjør.

Det handler i stedet om at Espersen mener statsborgerskapet skal følge blodet. At du må ha en dansk mor eller far for å kunne bli dansk statsborger. Enkelt og greit.

»Dette er ikke partiets oppfatning, men min personlige. Det må jeg understreke. Det ville også innebåret at min kone, for eksempel, som kommer fra England, ikke vil kunne blitt dansk statsborger, men at våre barn vil kunne bli det. Jeg synes det er en god måte å sikre en kontinuitet«.

»Vi har bunker av nye danske statsborgere nå, og deres ektefeller, som de henter hit, skal ikke kunne bli statsborgere, men deres barn kan. Så i løpet av en generasjon er alt ordnet. Alternativet er en innflyttingsrettslov, slik vi har nå, noe som er en besværlig prosess. Dette hadde vært en enklere måte å gjøre det på«, sier mannen, som er utenrikspolitisk talsmann for Dansk Folkeparti.

Det VG der har tolket Espersens udtalelser som om at man skal have dansk blod. Espersen selv har udtalt, at mindt en af forældrene skal have dansk statsborgerskab for at børnene kan få dansk statsborgerskab.

Læg mærke til det lille 'kan få' - nødvendigvis må det betyde, at ikke alle børn af mindst en dansk stats-borger kan få dansk statsborgerskab eller hyr...

Derudover savner jeg en forklaring på - hvad der er 'ordnet' - det synes mig som de 'bunker af nye statsborgere' han omtaler muligvis & måske er muslimer eller hyr?

Og sådan som jeg læser udtalelser fra ham, så siger han også, at alternativet til hans forslag er det vi har nu. Altså ingen andre mulighed for at børn kan blive danske statsborgere medmindre de har mindst en forælder (dvs. far eller mor) som er danske statsborgere....

Kunne man ikke forestille sig at båndet (bruger man stadig bånd?) dvs. lydfilen kunne lægges ud som dokumentation, enten på VG's side eller på Information's, helt eller delvist? Eller på -ahem- youtube?

Torben Kjær Andersen

Karsten Aaen
Båndet bliver aldrig lagt ud; det ville jo afsløre, hvordan Information manipulerer.

Jens Jørn Pedersen

Det er utrolig afslørende for Søren Espersen.

Det er altid noget, at han kan se, at der er Nzistiske overtoner i udtalelserne.

Det er virkelig forrykt!

Det er et spørgsmål, om mennesker der stemmer på DF egenglig ved, hvad de gør.

Informations artikel kunne jeg tænke mig blev videredistribueret.

Jens Jørn Pedersen

Undskyld fejlen (Nzistiske skulle have været nazistiske)!

Brian Pietersen

Torben Kjær Andersen

kan du læse hvad han selv skriver på DF´s hjemmeside, han har selv en side, hvor han skriver det under "holdninger*"

Information skriver både det han selv skriver og så bruger de bare et synonym også.

Der står de har lånt "båndet optagelse", men du kan høre det på Verdens gangs" side, det er deres bånd så vidt jeg husker.

Brian Pietersen

Aaen

Der er link til båndet i den ""leder"" der er her på siden.

Jens Jørn Pedersen

Kære Torben Kjær Andersen

I dette tilfælde er det vist Søren Espersen, der forsøger at manipulere. Søren forsøger at komme udenom nogle holdninger, han åbenbart har givet udtryk for. Holdninger, som Søren Espersen nu kan se i et andet lys og derfor forstå, at holdningerne er blevet klart udtrykt, men det skulle have været skjult.

Lydfilen som dokumentation her på siden eller i Information. Hvis du tvivler, så kan du jo blot køre en sag på det! Så kan du jo se, om din tvivl bliver gjort til skamme.

Men jeg tror, at Søren Espersen sætter pris på, at du forsøger at redde hans problem?

Rolig nu, der skal også sælges aviser i næste uge, så lydfilen der refereres til, skal selvfølgelig nok dukke op.

I første omgang henvises der til nogle udsagn som er en del af et længere interview, som blot understreger udtalelserne

Nu kan DF bruge weekenden med at rase over de "falske" anklager, hvorefter lydfilerne vil afsløre at DF er taget med bukserne nede...

Jeg notere mig iøvrigt også, at Espersen og DF ikke er mere rasende, end at de ikke ønsker at gå videre med sagen, - end ikke til pressenævnet...

Jeg notere mig iøvrigt også, at Espersen og DF ikke er mere rasende, end at de ikke ønsker at gå videre med sagen, - end ikke til pressenævnet…(Erik J.)

Tja, dårlig reklame er bedre end ingen reklame. ;-)