Redaktionen læser

Mindre velfærd giver mere fedme

Mindre velfærd giver mere fedme
Videnskab.dk
Nyhedsbloggen
Ny dansk forskning tyder på, at for mange kilo på sidebenene er et større problem i de samfund, hvor man er sin egen lykkes smed, end i dem hvor der er dagpenge, sygesikring og ældrepleje

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Camilla Krag Jensen

Det afgør sagen. Jeg stemmer aldrig på blå stue. Jeg orker ikke at blive federe!

Man kan tilføje at den blå logik også medfører alskens vold, mentale frustrationer, problemer og sygdomme samt enorme uligheder sygdomme generelt, levealder, levetid med livskvalitet osv. osv.

Rent fornuftigt set har blå blok ikke et argument ....

Nej.. heller ikke, at det er bedst for økonomien. For jo mere lige den økonomiske formåen er, jo mere vil folk bruge penge og dermed sørge for at holde hjulene i gang...

Hvis man giver de rige flere penge, så køber de et hus i Tyrkiet og lignende.

Hvis man giver nogenlunde lige mange penge til alle mennesker, så gør deres køb af varer, at virksomhederne hele tiden har mulighed for og vil investere....

Ja og jeg kan bidrage det noget afslappede forskerteam, der tilsyneladende ikke orker at kigge ud over den vestlige verden med nogle interessante observationer fra min kones faedreland - Uganda:

Den lagt overvejende del af befolkningen er aaleslanke - typisk fordi de ikke har raad til ret meget mad - medens f.eks. politibetjente - isaer de kvindelige, udvikler nogle imponerende korpus af at staa langs vejen og checke koerekort, papirer mv. Onde tunger haevder det skyldes de inkasserer bestikkelsespenge og bruger dem paa at guffe i sig.

Men mon ikke vi kan faa forskerholdet til at diske op med en mere sociooekonomisk baseret forklaring - politikvinderne ved at det giver respekt at vaere stor, og deres korpus bliver saaledes en maade at beskytte sig mod ulydige borgere?

@Henrik
I vesten er billig mad lig med fedt og sukker i store mængder.

Henrik Brøndum

Prøv at undersøge, hvad WHO mener om u-lande og overvægt, sukkersyge osv. i fremtiden. Og kom så tilbage til debatten bagefter.