Redaktionen læser

Demonstranter og deres venner

I forbindelse med klagerne over masseanholdelserne ved COP15, har politiet gennemtravlet flere af klagernes Facebookprofiler i forbindelse med en kortlægning og registrering af demonstranterne
Politiken
Nyhedsbloggen
I forbindelse med klagerne over masseanholdelserne ved COP15, har politiet gennemtravlet flere af klagernes Facebookprofiler i forbindelse med en kortlægning og registrering af demonstranterne

Politiet har op til sagens start gennemtrawlet egne arkiver og bl.a. Facebook for at finde mulige forbindelser mellem klagerne og politisk aktivitet på venstrefløjen både før og efter masseanholdelserne.

Eksempelvis har politiet registreret Nina Liv Brøndums Facebook-profil og skrevet i efterforskningsmaterialet, at hendes venneliste på profilen bærer præg af, »at hendes bekendtskaber når ud til mennesker som, i politiets registre, er kendt for at være ’professionelle demonstranter’«.

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Forhåbentlig får politiet nu lukket op for de der registre. Det vil da være praktisk at kunne tilkalde en sådan flok ’professionelle demonstranter’, når der skal fyldes en Rådhusplads. Jeg tilmelder mig gerne til listen.

Dan Johannesson

Velkommen til politistatens første tøvende skridt. Det er blot hvad vi er flere der desperat har forsøgt at pege på non stop siden de første massive reduktioner af civile og demokratiske rettigheder helt tilbage fra Terrorpakke 1 og 2. Vi kommer til at se mere af denne type historier indtil der kommer et reelt folkeligt pres imod Lømmelpakken og de frygtmytologisk funderede terror pakker.

peter fonnesbech

Her er så endnu en lakmus prøve for den nye regering.

Hele dette undersøgelses grundlag bærer præg af at politiet åbenbart har indbyggede fordomme overfor den aktive del af venstrefløjen og de mennesker ,som her udtrykte deres omsorg og bekymring overfor verdens ve og vel.

Disse fordomme kan vel ikke være begrundet i et særligt demokratisk sindelag, og burde overhovedet ikke forekomme hos etaten.