Redaktionen læser

En sand historie om at fjerne guld fra jordens overflade

Det er 1940. To Nobelprismodtagere – en dissident og en jøde – har sendt deres guldmedaljer til opbevaring hos Niels Bohr i København. Nu marcherer værnemagten imidlertid i den danske hovedstad og finder Gestapo bevis på at guldet er ført ud af Tyskland, venter der hårde straffe, muligvis dødsstraf, til prismodtagerne. En kemiker fra Bohrs laboratorium finder løsningen
NPR
Nyhedsbloggen
Det er 1940. To Nobelprismodtagere – en dissident og en jøde – har sendt deres guldmedaljer til opbevaring hos Niels Bohr i København. Nu marcherer værnemagten imidlertid i den danske hovedstad og finder Gestapo bevis på at guldet er ført ud af Tyskland, venter der hårde straffe, muligvis dødsstraf, til prismodtagerne. En kemiker fra Bohrs laboratorium finder løsningen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

olivier goulin

En god historie, men også en noget omstændig løsning på en relativt trivielt problem - at gemme et par medaljer fra tyskerne.

Kunne man ikke have ladet nogle perifære venner/kontakter (ikke-jødiske) have opbevaret dem et sikkert og hemmeligt sted?

Det er jo trods alt kun en forsvindende del af de potentielle gemmesteder i landet, der blev ransaget af tyskerne.

/O

Anders Christensen

SMBC har også lavet en lille tegneserie over historien.
http://www.smbc-comics.com/index.php?db=comics&id=2260#comic